Newsroom

Newsroom

Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112 για την πυρκαγιά στον Σχίνο Λουτρακίου;

Οι εξηγήσεις του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής θυμίζουν... κάτι από Χαρδαλιά

5307168

Εξηγήσεις για το γεγονός ότι, παρότι από την εν εξελίξει πυρκαγιά στον Σχίνο Λουτρακίου κινδύνευσαν οικισμοί και κατοικίες, δεν ενεργοποιήθηκαν οι ειδοποιήσεις από το 112 ώστε να είναι σε επιφυλακή οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή έδωσε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, μιλώντας το πρωί στο Open.

Όπως εξήγησε, η μη ενεργοποίηση του 112 ήταν κεντρική απόφαση για να μην προκληθεί πανικός, καθώς και επειδή η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το εάν οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 σχολίασε: «Δε χρειάστηκε να λάβουν μήνυμα γιατί δεν κινδύνευσε κανείς με την έννοια ότι δεν έφτασε η πυρκαγιά στις κατοικίες και μετά να χρειαστεί να γίνει κάποια ενημέρωση». Και συνέχισε:«Προληπτικά και πολύ πριν φτάσει η φωτιά στους οικισμούς έγινε η πραγματοποίηση της απομάκρυνσής τους. Δεν κρίθηκε απαραίτητο, αντιλαμβάνεστε πως κάποιο μήνυμα που θα σταλεί κατά τη διάρκεια της νύχτας πρέπει να σταλεί με μεγάλη προσοχή για ευνόητους λόγους».

«Δε θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι ένα μήνυμα που θα αποσταλεί στις 3-4 τα ξημερώματα ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσει και πανικό. Όλο αυτό εξετάζεται και όταν διασφαλιστεί με άλλο τρόπο η απομάκρυνση, δεν αποστέλλεται το μήνυμα», κατέληξε.

Οι αναφορές αυτές του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής θυμίζουν έντονα τις δηλώσεις που είχε κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τον περασμένο Αύγουστο, όταν μετά από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια είχε υπερασπιστεί το γεγονός ότι δεν ενεργοποιήθηκαν τα μηνύματα από το 112, υποστηρίζοντας πως “αν το είχαμε ενεργοποιήσει θα είχαμε εκατόμβη νεκρών”…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη