Newsroom

Newsroom

Γιανουκόβιτς: Φασίστες πήραν την εξουσία στην Ουκρανία – Θα συνεχίσω να παλεύω

Με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να πολεμά για την πατρίδα του έκλεισε τη συνάντευξή του ο έκπτωτος πρόεδρος της…

krimaia

Με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να πολεμά για την πατρίδα του έκλεισε τη συνάντευξή του ο έκπτωτος πρόεδρος της  Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την ανατροπή του, ζητώντας από τους διαδηλωτές να αφήσουν τα όπλα και δεσμευόμενος για συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Γιανουκόβιτς δεν δέχθηκε ότι «ανετράπη» αλλά διευκρίνισε ότι έφυγε από το Κίεβο για να γλιτώσει τη ζωή του η οποία δεχόταν απειλές. 

Είπε ότι εκδιώχθηκε από την εξουσία από φιλο-φασιστικές δυνάμεις και κατηγόρησε για την κρίση τη Δύση, η οποία ήθελε να ικανοποιήσει τους διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτησή του.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ανομία και οι αναταραχές ακολούθησαν τη συμφωνία που είχε υπογράψει με τους πολιτικούς του αντιπάλους την περασμένη Παρασκευή, η οποία είχε ως στόχο να θέσει τέλος σε τρεις μήνες πολιτικής αναταραχής. 

Την ίδια ώρα η Κριμαία βρίσκεται πλέον σε κατάσταση έκτατης ανάγκης καθώς ομάδα ένοπλων, με στρατιωτικές στολές, κατέλαβε το κύριο αεροδρόμιο στην Συμφερόπολη της Κριμαίας, όπως μετέδωσε τα ξημερώματα το πρακτορείο Ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων. Λίγο αργότερα στρατιωτικά ελικόπτερα επίσης χωρίς διακριτικά έφτασαν στην Κριμαία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, περίπου 50 ένοπλοι, οι οποίοι φορούσαν στολές που δεν έφεραν κάποιο συγκεκριμένο έμβλημα, έφτασαν με τρία φορτηγά στο αεροδρόμιο και το κατέλαβαν.

Σε ξεχωριστό τηλεγράφημα, το πρακτορείο αναφέρει ότι ορισμένοι έφεραν το έμβλημα του ρωσικού ναυτικού, που έχει βάση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Πάντως, νεώτερες πληροφορίες από το Reuters αναφέρουν πως πρόκειται για Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι περιπολούν στους χώρους του αεροδρομίου, χωρίς να παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του. Ωστόσο ξένοι ανταποκριτές που επιχειρούν να αποσαφηνίσουν την προέλευση των στρατιωτών που έχουν κατακλύσει την Κριμαία, δεν το έχουν καταφέρει αφού κανείς δεν τους απαντά στις ερωτήσεις τους, σε μία προσπάθεια να μην επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για ρωσικά στρατεύματα. 

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…