Γιάννης Κότσιρας – «Ο Υπέροχος Κύριος Μάνος Ελευθερίου»

Ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή με επίκεντρο τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, που «έφυγε» από κοντά μας το περασμένο καλοκαίρι. Ο Γιάννης Κότσιρας «συζητάει» με τον Θοδωρή Οικονόμου τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου.

μανος ελευθεριου2

Μάνος Ελευθερίου, μεγάλος αγαπημένος Έλληνας ποιητής, στιχουργός, πεζογράφος. Γιάννης Κότσιρας, δεν χρειάζεται συστάσεις. Δημοφιλής ερμηνευτής, από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες μιας ολόκληρης γενιάς, με τεράστια συνεισφορά στο ελληνικό τραγούδι.

Θοδωρής Οικονόμου, σπουδαίος συνθέτης και πιανίστας, με σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, ως πιανίστας και ενορχηστρωτής. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες και έχει βραβευτεί για το έργο του. Μια ιδέα για μια εντελώς διαφορετική συναυλία.

Στην εποχή του εντυπωσιασμού, οι δύο φίλοι καλλιτέχνες αποφάσισαν να εστιάσουν στην ουσία της μουσικής, χωρίς περιττά στολίδια και χωρίς κάποια επίπλαστη αφορμή. Η μόνη αφορμή είναι η αγάπη τους στο έργο του μεγάλου αυτού στιχουργού και η ανάγκη τους να προσφέρουν το τραγούδι όπως αυτό γεννιέται. Γυμνό.

Όπως οι ίδιοι σκέφτηκαν αυθόρμητα: «Ας μην κάνουμε μία παράσταση για το “μεγάλο” κοινό, αλλά για το “μικρό”». Αυτό το κοινό που γνωρίζει, εκτιμά και αγαπάει την ουσία και φυσικά το έργο του Μάνου Ελευθερίου, την απίστευτη δεξιοτεχνία του Θοδωρή Οικονόμου, αλλά και τον ερμηνευτή Γιάννη Κότσιρα.

INFO: 

Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

11.11.2019 – 25.11.2019

20:30

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…