Γιαλλουρίδης: "Η Τουρκία θέλει τον έλεγχο όλης της Κύπρου-Η ΕΕ ανύπαρκτη και οι ΗΠΑ αμήχανες!"

Ο καθηγητής Διεθνών Υποθέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι στόχος της Τουρκίας είναι…

giallourides

Ο καθηγητής Διεθνών Υποθέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι στόχος της Τουρκίας είναι ο έλεγχος όλης της Κύπρου. Μιλώντας στον RealFm 97,8 είπε ότι «η συμπεριφορά των Τούρκων δεν είναι σημερινή, ειδικά από τότε που η Κύπρος άρχισε να εξερευνά τον ορυκτό της πλούτο. Η Τουρκία επιχείρησε και την πρώτη φορά να σταματήσει την εξόρυξη αλλά δεν τα κατάφερε. Ο στόχος της είναι ο έλεγχος όλης της Κύπρου».

«Υποθηκεύεται το μέλλον του τόπου στα χέρια της Τουρκίας» επισήμανε ο καθηγητής αν καταφέρει η Τουρκία να τοποθετήσει εξέδρες στην περιοχή. «Υπάρχει μα συνάντηση στο Κάιρο πολύ σημαντική για κοινή άμυνα» είπε ξεκαθαρίζοντας ότι κατά την άποψή του «δεν φθάνει η διπλωματία. Αν η Τουρκία καταλάβει ότι η Ελλάδα, η Αίγυπτος και το Ισραήλ υπερασπίζονται την Κύπρο στη Μεσόγειο, θα φύγει. Ο επεκτατισμός της Τουρκίας σταματά μόνο με άμυνα που προστατεύει την ειρήνη». «Η Ευρώπη στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας είναι ανύπαρκτη και οι ΗΠΑ είναι σε αμηχανία» είπε.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη