Για τον Αγοραστό δεν ήρθε ακόμα η ώρα απόδοσης ευθυνών

Αλήθεια μέχρι πότε θα ακούμε πως δεν είναι ώρα καταμερισμού ευθυνών;

αγοραστος 1

Εκτεθειμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση για την προστασία που δίνει στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν από κατοίκους της περιοχής ότι η περιφέρεια διέταξε να σπάσει το φράγμα στον ποταμό Καράμπαλη.

«Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών και θεσμικά δεν είμαι εγώ αυτός που θα τις αποδώσω» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σχετικά με τις ευθύνες για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Σε σημερινή ενημέρωσή του, ο Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στη «θηριώδη», όπως τη χαρακτήρισε, κακοκαιρία, η οποία προκάλεσε «πρωτόγνωρη» κατάσταση. «Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, η Θεσσαλία δοκιμάζεται σκληρά. (…) Δουλεύουμε ασταμάτητα για τα ταχύτερα δυνατόν αποτελέσματα» είπε.

«Κανείς δεν μπορεί, ούτε και επιτρέπεται, να πει πως όλα πήγαν τέλεια, σε ένα καιρικό φαινόμενο που ξεπέρασε κάθε σχεδιασμό» δήλωσε και ανέφερε πως «δεν καθυστερήσαμε, δεν αποφύγαμε τις ευθύνες μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ευθύνη της περιφέρειας «ήταν να καθαρίσουμε ρέματα, να κάνουμε διαπλατύνσεις, να υψώσουμε ανάχωμα, να επιδιορθώσαμε ό,τι κατέστρεψε ο Ιανός» και είπε πως έγιναν «συγκεκριμένα έργα, με συγκεκριμένο προϋπολογισμό και τεχνικό δελτίο». «Καθαρίστηκαν ποταμοί, ρέματα, ενισχυθήκαν αναχώματα» επεσήμανε ο Κώστας Αγοραστός, αλλά είπε πως τα καιρικά φαινόμενα «ξεπέρασαν τις δυνατότητες» των έργων, τονίζοντας ότι «κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια στη Θεσσαλία». Παράλληλα είπε ότι «όλα αυτά τα έργα λειτούργησαν, όμως το φαινόμενο ξεπέρασε τις αντοχές τους».

Χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την εισαγγελική παραγγελία για έρευνα, που τον περιλαμβάνει. «Δεν με ενδιαφέρει αν με στοχοποιούν και με σταυρώνουν. (…) Δουλειά μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους μας, που ανεβαίνουν έναν μεγάλο Γολγοθά».

«Ο ισχυρισμός ότι ανοίχθηκε το οποιοδήποτε φράγμα είναι αστήρικτος»

Επισημαίνεται ότι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στο θέμα αυτό, τόνισε ότι «ο ισχυρισμός ότι ανοίχθηκε το οποιοδήποτε φράγμα – εν προκειμένω, το φράγμα στον Καράμπαλη – για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσουν τα χωριά, εν προκειμένω ο Παλαμάς, είναι αστήρικτος και μάλιστα προκαλεί και μεγάλα προβλήματα στον κόσμο. Αυτή η διακίνηση αυτών των ψεμάτων είναι πάρα πολύ επικίνδυνη γι’ αυτή την πρωτοφανή κατάσταση».

Και έχοντας πλήρη άγνοια του κινδύνου να εκτεθεί συμπλήρωσε: «Από κει και πέρα», συμπλήρωσε, «οι επιμέρους εργασίες που γίνονται – γιατί γίνονται –από την Περιφέρεια, προφανώς είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αλλά, το ξαναλέω, έγινε προσπάθεια να χτιστεί ένα ψέμα, μεταξύ άλλων, τις πρώτες ημέρες αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης, το οποίο έλεγε ότι ήλθε κάποιος και έκανε μια παρέμβαση για να σώσει μια πόλη και να πλημμυρίσουν τα χωριά. Αυτό δεν έχει καμία βάση, καμία επαφή με την πραγματικότητα και ήταν ιδιαιτέρως επικίνδυνο».

Με έγκριση του αντιπεριφερειάρχη έγινε τελικά το άνοιγμα τομής στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη

«Εκείνο το βράδυ, με κάλεσε ο δήμαρχος Παλαμά, ο κ. Σακελλαρίου εν εξάλλω ότι “πλημμυρίζει ο Κοσκινάς και πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα” και μου ζήτησε το μηχάνημα» δήλωσε στον Alpha ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος, παρά το γεγονός πως στις αρχικές δηλώσεις του, στο ίδιο κανάλι, αρνήθηκε πως έδωσε οποιαδήποτε άδεια για να ανοιχτεί το ανάχωμα, τονίζοντας μάλιστα πως δεν γνωρίζει ποιος το έκανε.

Ο αντιπεριφερειάρχης παραδέχθηκε ακόμα, ότι κατά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην περιφέρεια «δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπλημμυρικό σχέδιο,

Ωστόσο, ο δήμαρχος Παλαμά είπε ότι δεν ζήτησε εκείνος να σπάσει το φράγμα και και έριξε βολές προς τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στον Alpha ο χωματουργός υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: «Ναι, μου δόθηκε η εντολή να κάνω παρέμβαση. Η εντολή μου δόθηκε από εκεί που είμαι μισθωμένος. Εμάς μας καλεί για επιφυλακή η Περιφέρεια. Σας είπα από που είμαστε καθοδηγούμενοι. Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή…».

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…