Newsroom

Newsroom

Για πρώτη φορά Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τις πολεμικές αποζημιώσεις δικαστικά επιδιώξιμες (δείτε βίντεο)

Εθνικό χρέος χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  την επιδίωξη δικαίωσής μας στο μέγα ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων. Από τη Λαμία,…

pavlopoulos 14

Εθνικό χρέος χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  την επιδίωξη δικαίωσής μας στο μέγα ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων. Από τη Λαμία, όπου βρέθηκε με αφορμή εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου και τον πανελλήνιο εορτασμό της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε πως οι εθνικές απαιτήσεις σε σχέση με το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι πλήρως νομικά ενεργές και απολύτως δικαστικά επιδιώξιμες.

Δείτε εδώ το βίντεο.

Από την αίθουσα του αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας, λίγο μετά από την ανακήρυξη του ως επίτιμος δημότης της πόλης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στα μηνύματα εθνικής ενότητας, ενώ απαντώντας στον δήμαρχο Λαμίας, Νίκο Σταυρογιάννη, που ζήτησε την συμβολή του στην διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, σημείωσε πως οι παραπάνω «είναι οι δύο φράσεις που έχω χρησιμοποιήσει και εμμένω σε αυτές. Και αυτή δεν είναι η άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και μέχρι πρότινος Καθηγητή της Νομικής. Είναι η άποψη που έχουν κορυφαίοι νομικοί της Ευρώπης. Δεν αντιδικούμε με κανέναν. Ούτε ζητούμε εκδίκηση».

«Το αίσθημα της εκδίκησης για μας τους Έλληνες είναι παντελώς άγνωστο», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να συμπληρώσει «όπως μας ζητούν να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας, όπως μας ζητούν να τηρούμε το διεθνές δίκαιο, και εμείς αντιτάσσουμε το ίδιο. Με θεσμικούς λοιπόν και πολιτικούς όρους θα επιδιώξουμε αυτό που μας ανήκει μέσα από τα αρμόδια δικαστικά fora. Αυτό είναι εθνικό μας χρέος. Απαίτηση για τους παλιούς και τις γενιές που έρχονται. Θα την επιδιώξουμε όπως ταιριάζει στον Ευρωπαϊκό μας Πολιτισμό, με τους θεσμούς του Ευρωπαϊκού Δικαιϊκού Πολιτισμού. Και νομίζω πως η δικαίωση των Ελλήνων και σ” αυτόν τον τομέα, είναι μια δικαίωση της ίδιας της Ευρώπης».

Την ίδια ώρα, ο Πρώτος Πολίτης της χώρας τόνισε το ρόλο της χώρας μας, λέγοντας ότι «η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί ξανά τις αρχές και τις αξίες της δύσης και της Ευρώπης». Χαρακτήρισε, μάλιστα, αδίστακτους εγκληματίες όσους προχωρούν σε πράξεις βίας και όλα αυτά τα απέδωσε στις «απεχθείς εκφάνσεις του ισλαμικού φονταμενταλισμού» που τις χαρακτήρισε «εντελώς ξένες προς τις πραγματικές αρχές της ισλαμικής θρησκείας».

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορική διαδρομή της χώρας μας προβάλλοντας την εθνική συνεννόηση και την κοινή προσπάθεια τονίζοντας το μήνυμα των Θερμοπυλών και του Γοργοπόταμου λέγοντας ότι «ο απόηχος της μάχης του Θερμοπυλών καθορίζει για πάντα το σφυγμό της παγκόσμιας ιστορίας ως πρότυπο αυτοθυσίας». Αναφερόμενος στο Γοργοπόταμο χαρακτήρισε την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας ως «από τις σημαντικότερες πράξεις αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη», ενώ έκανε έκκληση για εθνική ενότητα με αρραγή χαρακτηριστικά.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως