Newsroom

Newsroom

Για μια άλλη πολιτική στη Δημόσια Διοίκηση

Η ελληνική κοινωνία βιώνει τις επιπτώσεις από την βάρβαρη , μνημονιακής έμπνευσης, επίθεση στο δημόσιο τομέα παροχής εργασίας. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια…

stefos ioannis

Η ελληνική κοινωνία βιώνει τις επιπτώσεις από την βάρβαρη , μνημονιακής έμπνευσης, επίθεση στο δημόσιο τομέα παροχής εργασίας. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Διοίκηση βρέθηκαν και βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής επίθεσης.

Από την πρώτη στιγμή κατανοήσαμε ότι η εκστρατεία λάσπης και κατασυκοφάντησης, οι απολύσεις, η λεηλάτηση των μισθών, συντάξεων και κάθε δικαιώματος είχε στόχο όχι μόνο εμάς αλλά το βασικό πυρήνα του δημόσιου τομέα:

Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα

Το δημόσιο σύστημα παροχής υγείας

Το δημόσιο προνοιακό και ασφαλιστικό σύστημα

Τα δημόσια αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό.

Γι αυτό δεν αντιδράσαμε ως συντεχνία αλλά προτάξαμε την ανάγκη υπεράσπισης όλων των παραπάνω και προσπαθούμε μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία να μην παραδοθούν βορά στα κερδοσκοπικά συμφέροντα .

Στις 25 Ιανουαρίου έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε:

Συνέχιση αυτών των πολιτικών ή προσπάθεια για μια άλλη δημόσια διοίκηση, η οποία θα γίνει στήριγμα και εργαλείο, ώστε να βγει η χώρα μας από την ολόπλευρη κρίση που την έριξαν οι μνημονικές πολιτικές του χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος.

Στόχος λοιπόν μιας άλλης πολιτικής είναι η δημόσια διοίκηση και το Δημόσιο συνολικά να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και το δημόσιο συμφέρον. 

Ταυτόχρονα η καταπολέμηση της διαφθοράς και ο κοινωνικός έλεγχος αποτελούν κρίσιμες προτεραιότητες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αναγκαίο:

• Εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων. Επαναπρόσληψη των παράνομα απολυμένων συνάδελφων.Τέλος στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. Καμία απόλυση στο Δημόσιο Τομέα, παρά μόνο σε περιπτώσεις βαρέων πειθαρχικών και ποινικών παραπτωμάτων. 

Αναμόρφωση του υφιστάμενου πειθαρχικού κώδικα που παραβιάζει ακόμη και στοιχειώδη συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα. 

• Απομάκρυνση των εστιών διαφθοράς και πολιτικής παρέμβασης στη δημόσια διοίκηση, (π.χ. απομάκρυνση της στρατιάς υψηλόμισθων συμβούλων και των διορισμένων γενικών διευθυντών).

• Καμία χάραξη κρατικής πολιτικής χωρίς τη συμμετοχή, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην εκτέλεση, των ενδιαφερομένων- επηρεαζόμενων- αρμόδιων φορέων ή 

συλλογικοτήτων. 

• Διαμόρφωση – αναθεώρηση των οργανογραμμάτων με συλλογικές διαδικασίες σε όλους του κλάδους, φορείς και επίπεδα της Δημόσιας διοίκησης και πιστή τήρησή τους. Έλεγχος όλων των διαδικασιών από εργαζόμενους και πολίτες.

• Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων που θα προκύψουν από τα νέα οργανογράμματα. Καμία πρόσληψη εκτός Α.Σ.Ε.Π.

• Εφαρμογή και εκτέλεση όλων των αποφάσεων της Διοίκησης και της Δικαιοσύνης. 

Διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για την κατάργηση δυνατότητας καταχρηστικής συμπεριφοράς της Διοίκησης, προς αποφυγή εφαρμογής της νομοθεσίας και των εκτελεστών αποφάσεων.

• Διαρκής επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού για την εύρυθμη – αποτελεσματική και αξιοκρατική λειτουργία της κρατικής μηχανής καθώς και για την κάλυψη των αναγκών του πολίτη.

• Αναλυτικό «πόθεν έσχες» σε όλη την δημόσια διοίκηση.

• Κωδικοποίηση του δαιδαλώδους νομικού πλαισίου, που σκόπιμα δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια το κυρίαρχο κομματικό σύστημα. Ειδικότερα στον τομέα της φορολογικής νομοθεσίας αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα.

ΤΕΛΟΣ,ΑΛΛΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η:

• Πλήρης Μηχανοργάνωση και Διασύνδεση των Δημοσίων Υπηρεσιών σε ολόκληρη την Επικράτεια με στόχο την open Gove non paper(ανοιχτή διοίκηση , χωρίς χαρτί ), την εξυπηρέτηση των πολιτών από υπηρεσίες μιας στάσης και την μείωση του γραφειοκρατικού κόστους.

Τα παραπάνω για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εξαγγελίες, είναι ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Κίτρινη κάρτα» των ΗΠΑ σε Νετανιάχου: Φρένο σε φορτίο με βόμβες προς το Ισραήλ

μπάιντεν

«Κίτρινη κάρτα» των ΗΠΑ σε Νετανιάχου: Φρένο σε φορτίο με βόμβες προς το Ισραήλ

Η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν έδωσε απάντηση στις «ανησυχίες» της Ουάσιγκτον για την προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση…

Aναμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aναμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…