Για 2,5 ώρες τα έλεγαν Πούτιν – Τραμπ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου της G20.

595fbf551dc524600a8b45e1

Η συνάντηση διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μόλις μισή ώρα.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, η οποία πραγματοποιείται στο περιθώριο της G20 στο Αμβούργο, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Πούτιν: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι κοντά σας», με τον Ρώσο πρόεδρο να απαντά «Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω προσωπικά. Ελπίζω η συνάντησή μας να αποφέρει αποτελέσματα». 

Ο κ. Τραμπ σημείωσε ότι ευελπιστεί ότι θα συμβούν πολλά «θετικά πράγματα» για τη Ρωσία και για τις ΗΠΑ.

«Ο Πούτιν και εγώ έχουμε συζητήσει διάφορα πράγματα και νομίζω ότι πηγαίνει πολύ καλά», είπε ο κ. Τραμπ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.


Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση που φώναξε ένας δημοσιογράφος για την ρωσική εμπλοκή στις περσινές αμερικανικές εκλογές.

Στην πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο δυναμικών ηγετών παρευρέθηκαν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και μεταφραστές από κάθε πλευρά.

 Λίγο νωρίτερα από τη συνάντησή τους, οι δυο άντρες αντάλλαξαν μια χειραψία, για την ακρίβεια την πρώτη τους χειραψία, κατά την είσοδo στο χώρο που πραγματοποιείται η σύνοδος.   


Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη