Newsroom

Newsroom

Γερμανία: Σύλληψη Σύρου που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν έναν 24χρονο Σύρο πρόσφυγα την Τρίτη, έπειτα από πληροφορίες ότι σχεδίαζε επίθεση, πιθανόν με ισλαμιστικά κίνητρα, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

57aa2daa1dc524604c8b4628

Ο Σύρος, ο οποίος συνελήφθη στο γειτονικό κρατίδιο Ρηνανία – Παλατινάτο, παραμένει υπό κράτηση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Bild σημείωσε πως οι αρχές συνέλαβαν ένα «υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους» στην δυτική πόλη Μούτερστατ.

Εκπρόσωπος όμως του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, μιλώντας στο Reuters, διέψευσε το εν λόγω δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το γερμανικό κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο SWR, ο άνδρας, γεννηθείς στην Δαμασκό, έφτασε στη Γερμανία ως πρόσφυγας στις αρχές του 2016 και το γραφείο των εισαγγελικών αρχών στην πόλη Ντούισμπουργκ τον παρακολουθούσε στο πλαίσιο έρευνας.

Η SWR και η Bild ανέφεραν από κοινού πως οι αρχές διεξήγαγαν έρευνα για μια πιθανή επίθεση στην έναρξη της περιόδου του γερμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (Bundesliga )στις 26 Αυγούστου.

«Υπήρχαν ενδείξεις πως κάτι σχεδιαζόταν στην έναρξη της Bundesliga», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρηνανίας – Παλατινάτου στο Μάιντς.

Στην διαδικτυακή της έκδοση η Bild τόνισε πως ο άνδρας συνελήφθη κατά τη διάρκεια συνηθισμένου αστυνομικού ελέγχου. Οι αρχές έλαβαν μια πληροφορία για τον άνδρα από μια φυλακή στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…