Newsroom

Newsroom

Γεραπετρίτης: Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς (video)

 Από το θα είχαμε «πετάξει» εκατομμύρια... στο οι ΜΕΘ «σκοτώνουν»

EK Gerapetritis

Μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζαμε ως κυβερνητική γραμμή για το ζήτημα των ΜΕΘ ήταν το περιβόητο και προκλητικό… «αν η πολιτεία είχε ακούσει την αντιπολίτευση και είχε φτιάξει περισσότερες ΜΕΘ στα νοσοκομεία, τότε θα είχαμε «πετάξει» εκατομμύρια».

Από σήμερα όμως το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας για τις ΜΕΘ, «αναβαθμίστηκε» και εξελίχθηκε στο ανήκουστο… «περισσότερες ΜΕΘ, σημαίνει περισσότεροι θάνατοι».

Αυτό πάνω κάτω ισχυρίστηκε ο υπουργός Επικρατείας και στενός σύμβουλος του Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης. ΜΙλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο Γιώργος Γεραπετρίτης φανέρωσε την ανανεωμένη κυβερνητική λογική που συμπυκνώνεται στο απίστευτο: «Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε κατά την φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών».

«Αν με ρωτάτε, προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπ’ όψιν και αυτό είναι πολύ κρίσιμο να το επισημάνουμε ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μην χρειάζεται να προσφεύγουμε τις ΜΕΘ.

Γιατί το λέω αυτό: αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%.

Αρα σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μένουν στην ειδική θεραπεία σκοπός μας είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε μια κοινωνική αποστασιοποίηση», ήταν αναλυτικά η τοποθέτηση του υπουργού.

Με λίγα λόγια, αν έχετε την ατυχία να μπείτε σε ΜΕΘ, τότε σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεραπετρίτη, οι πιθανότητες επιβίωσης σχεδόν εκμηδενίζονται.