Γαλλία: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μακρόν για το συνταξιοδοτικό

Η πρώτη πρόταση συγκέντρωσε 278 ψήφους από τις 287 ψήφους που απαιτούνται για την πτώση της κυβέρνησης.

France vouli 1

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση καταψήφισε σήμερα το βράδυ οριακά την πρώτη από τις δύο προτάσεις μομφής κατά της γαλλικής κυβέρνησης για το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού της συστήματος, αυτή την πρόταση μομφής που ήταν ενδεχόμενο να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Αυτή η πρώτη πρόταση συγκέντρωσε 278 ψήφους από τις 287 ψήφους που απαιτούνται για την πτώση της κυβέρνησης. Σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία για τη δεύτερη πρόταση μομφής από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν Εθνική Συσπείρωση.

Η δεύτερη πρόταση, που κατατέθηκε από το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν αναμένεται να λάβει λιγότερη υποστήριξη από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.
Εάν αποτύχουν και οι δύο προτάσεις μομφής, το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, με το οποίο αυξάνεται η ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη εγκρίνεται και τυπικά. 

Κόμματα της αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν εξοργισμένα, καθώς ο πρόεδρος  Μακρόν διέταξε τη χρήση του άρθρου 49.3 του Συντάγματος για να επιβάλει την ψήφιση του νομοσχεδίου που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης χωρίς να τους δώσει δικαίωμα ψήφου.

Το κλίμα στη γαλλική εθνική αντιπροσωπεία ήταν έντονα φορτισμένο από την έναρξη της συνεδρίασης.

Εάν αποτύχουν και οι δύο προτάσεις μομφής, το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, με το οποίο αυξάνεται η ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη εγκρίνεται και τυπικά. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη