Γαλάζιο «άδειασμα» από Πλεύρη στη Μιχαηλίδου για τον «εθελοντισμό» του 1940

Η δήλωση της υφυπουργού Εργασίας η οποία χθες έκανε το γύρο του διαδικτύου περί «εθελοντισμού» όσων πολέμησαν στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, φαίνεται ότι προκάλεσε δυσαρέσκεια και στη «βαθιά μπλε»πτέρυγα του κόμματός της. 

2185330 1

Μιλώντας, λοιπόν, στο ραδιοφωνικό σταθμό«Alpha 98,9», ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε μεταξύ άλλων και την επίμαχη δήλωση της κ. Μιχαηλίδου η οποία σε ανάρτησή της για την 28η Οκτωβρίου έκανε λόγο για τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού.

«Οι Έλληνες δεν πολέμησαν προφανώς ούτε για τους υδρογονάνθρακες, ούτε για τον εθελοντισμό και μάλιστα στο πρώτο διάγγελμα του Μεταξά, λέει ότι έφτασε η ώρα να αποδείξουμε αν είμαστε άξιοι της ελευθερίας που μας παρέδωσαν οι πρόγονοι. Να πολεμήσουμε για τις εστίες μας, τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας. Αυτή ήταν η μάχη του ’40 και ψάχνουμε να την εντάξουμε στις σημερινές έννοιες κοινωνική δικαιοσύνη, περιβάλλον, κλιματική αλλαγή. Πήγαιναν να πεθάνουν οι άλλοι πάνω στα βουνά της Αλβανίας για την κλιματική αλλαγή και τον εθελοντισμό. Καλό είναι να λέμε τις έννοιες όπως είναι. Έχουμε μάθει να θέλουμε τα γεγονότα που έγιναν στο παρελθόν, σώνει και καλά να τα εντάξουμε στη σημερινές ημέρες. Δεν γίνεται. Άλλες ήταν οι συνθήκες στο ’40, άλλες το ’21 , άλλες το 2020 αν γίνει πόλεμος», σχολίασε ο κ. Πλέυρης.

Υπενθυμίζεται ότι το ατυχές (;) τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου για τη ΝΔ, ξεκίνησε με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία περιόρισε το μήνυμά της προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στη νίκη κατά του «λαϊκισμού», χωρίς καμία αναφορά στον φασισμό και τον ναζισμό και στη συνέχεια η Δόμνα Μιχαηλίδου αποφάσισε να αλλάξει κι αυτή όσα έχει γράψει η ιστορία, αναφέροντας ότι ηθνική επέτειος, λοιπόν, δεν συμβολίζει τον αγώνα κατά του φασισμού, αλλά, κατά την ίδια, έχει να κάνει με «τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού». 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη