Newsroom

Newsroom

Γ. Βαρουφάκης: "Ο υπουργός Προπαγάνδας είναι ο Πεταλωτής"

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη, προχώρησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο γνωστός καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Γιάννης Βαρουφάκης. Συγκεκριμένα…

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη, προχώρησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο γνωστός καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Γιάννης Βαρουφάκης. Συγκεκριμένα ο . Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι ο πρώην υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής είχε δώσει εντολή να μην τον ξανακαλέσουν στην ΕΡΤ και μάλιστα μπροστά του.

Ο γνωστός καθηγητής αποκαλεί τον κ. Πεταλωτή υπουργό Προπαγάνδας. Είχε η προηγηθεί η συμμετοχή του σε πάνελ και σε ερώτηση follower στο twitter αποκάλυψε το όνομα του κ. Πεταλωτή.

Τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Βαρουφάκης δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις τη δημόσια τηλεόραση: σαν τσιφλίκι τους. Όπως αναφέρει ο ίδιος παρά την εντολή Πεταλωτή συνέχισαν να τον καλούν στην ΕΡΤ, μέχρι που τα πράγματα έφτασαν σε διέξοδο. Καλεσμένος σε εκπομπή της Έλλης Στάη, λίγο πριν βγει στον αέρα ζητήθηκε από τον ίδιο να μην πει τις δύο «απαγορευμένες λέξεις στον αέρα: ανασυγκρότηση χρέους.


«Ανησυχούσε ότι αν συνέχισα να μιλάω για την ανασυγκρότηση, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η πίεση από τη κυβέρνηση να μείνω εκτός της ΕΡΤ θα ήταν αφόρητη. Φυσικά το πρώτο πράγμα που είπα σε αυτή την εκπομπή ήταν ότι η ανασυγκρότηση του χρέους είναι αναπόφευκτη! Έκτοτε δεν εμφανίστηκα ποτέ ξανά στη δημόσια ραδιοφωνία», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης.

Και συνεχίζει: «Αγαπητέ αναγνώστη, μετά από αυτή την εμπειρία μπορεί να πιστεύεις ότι η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ με άφησε αδιάφορη. Δεν ισχύει καθόλου. Το αντίθετο… Φυσικά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι ανυπόφορα, όπως και τα δημόσια σχολεία, νοσοκομεία ακόμη και η δικαιοσύνη. Αλλά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης μας προσφέρουν μια ευκαιρία εκπολιτισμού της κοινωνίας. Χωρίς αυτά θα ήμασταν στο έλεος του Ρούπερτ Μέρντοχ.»

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…