Newsroom

Newsroom

Γ. Καρατζαφέρης, από ταις πρεσβείες της Θεοτόκου… στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Σύμφωνα με απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που δημοσίευσε το wikileaks και εντόπισε πρώτο το xrimanews ο Γ.…

Σύμφωνα με απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που δημοσίευσε το wikileaks και εντόπισε πρώτο το xrimanews ο Γ. Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ εξέταζαν ήδη από το Σεπτέμβριο του 2009  μια λιγότερο ρατσιστική και αντιμεταναστευτική πολιτική.

Το έγγραφο αποκαλύπτει το πολιτικό παρασκήνιο και τις διαφορετικές στρατηγικές που είχε κατά νου τόσο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Καρατζαφέρης όσο και η ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκη Τζαβέλα.
Το απόρρητο έγγραφο που θα μπορούσε να δημοσιευτεί μετά τις 28 Σεπτεμβρίου του 2019 μιλάει από μόνο του.

«Μετά την μεγάλη επιτυχία στις ευρωεκλογές του Ιουνίου (7 Ιουνίου 2009), η ηγεσία του ακροδεξιού Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), αναμένει να κερδίσει 6% με 7% και γύρω στις 20 έδρες στις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου (2009) και προετοιμάζεται να γίνει ένα «πιό υπεύθυνο κόμμα» όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα, που χαράσει την πολιτική του κόμματος, μιλώντας στον Poloff στις 23 Σεπτεμβρίου εξήγησε ότι ο Γ.Καρατζαφέρης εκτιμά ότι η εκλογική άνοδος του κόμματος σημαίνει ότι ο ΛΑΟΣ πρέπει να απομακρυνθεί από τις προηγούμενες ακραίες  εθνικιστικές  και αντι-σημιτικές του ρητορικές. Σύμφωνα με τη Τζαβέλα, ο Καρατζαφέρης θέλει να κάνει φιλικές χειρονομίες προς την Ελληνική Εβραϊκή κοινότητα και εξετάζει τον τρόπο να έχει μεγαλύτερες επαφές με αμερικανούς αξιωματούχους, έχει μετριάσει την σκληρή αντιμεταναστευτική του στάση κάνοντας συναντήσεις με μετανάστες και κάνοντας αντιρατσιστικές δηλώσεις και επιθυμεί να βελτιώσει τα διαπιστευτήρια του στο εξωτερικό σχεδιάζοντας μια «τυχαία» αλλά και ουσιαστική συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν  στα πλαίσια μια ευρωπαϊκής συνεδρίασης. Η Τζαβέλα είπε, ότι τόσο η ίδια όσο και ο πρόεδρος του κόμματος (πρώην βουλευτές της ΝΔ και οι δύο) μοιράζονται ένα κοινό στόχο να ενώσουν το ΛΑΟΣ και τη ΝΔ σ’ ένα ευρύ κεντροδεξιό συνασπισμό και θα συνέχιζαν να ασκούν  πίεση σε βουλευτές της ΝΔ να αυτομολήσουν στο δικό τους κόμμα.»

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρωτότυπο τηλεγράφημα

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…