ΧΑ

Χρηστος Αβραμίδης

Γ. Αρχοντόπουλος: «Προωθείται έμμεση ιδιωτικοποίηση νερού και θα φέρει αυξήσεις, όπως με το ρεύμα» (vid)

Οι νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νερό έχουν σημάνει συναγερμό στις τάξεις των εργαζομένων των εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης σε ολόκληρη την χώρα.

Screenshot 30 1

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, συγκεκριμένα, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κρούουν τον
κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι θα καταργηθούν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) «που προσφέρουν νερό στον μισό σχεδόν
πληθυσμό της χώρας.

Στη θέση αυτών θα προκύψουν λίγες μεγάλες επιχειρήσεις, μία ανά περιφέρεια, οι οποίες θα κληθούν να λειτουργήσουν με νέο τρόπο».

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ αναφέρουν ότι «οι άμεσες προτεραιότητες αυτών των νέων παρόχων θα είναι η τιμολόγηση του νερού με όρους που θα διασφαλίζουν την κερδοφορία τους και παράλληλα η ανάθεση σε ιδιώτες μέσω εργολαβιών ή ΣΔΙΤ βασικών κομματιών της διαχείρισής του. Επαληθεύεται πλήρως ό,τι είχαμε περιγράψει από την άνοιξη, όταν λέγαμε πως η νεοσύστατη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) έχει ως αποκλειστικό στόχο να μετατρέψει το νερό σε εμπόρευμα, πέρα από κάθε δημόσιο έλεγχο, όπως ακριβώς έκανε και με το ρεύμα.»

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι σε νέα ανακοίνωσή τους, σημειώνουν ότι «έρχονται αυξήσεις» και
ότι η νέα Ρυθμιστική Αρχή, η ΡΑΑΕΥ, «στεγνώνει τα νοικοκυριά!». Συναντήσαμε τον πρόεδρο του σωματείου, Γιώργο Αρχοντόπουλο και του ζητήσαμε να αναλύσει τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης σε αυτόν τον πολύ ευαίσθητο τομέα της κοινωνίας, που είναι η ύδρευση και η αποχέτευση. Μας μίλησε για τις Ρυθμιστικές αρχές και το τι σηματοδοτούν, ενώ περιέγραψε και το πώς θα λειτουργεί ο τομέας εάν εφαρμοστούν τα σχέδια της κυβέρνησης. Επιπλέον έκανε μια αναδρομή στους αγώνες και τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν και έχουν βάλει εμπόδια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση, όπως ήταν το τοπικό Δημοψήφισμα του 2014 και η μεγάλη συναυλία για το νερό, το 2023.

Τέλος, μίλησε για τον προγραμματισμό του σωματείου και γενικότερα του κινήματος υπεράσπισης του νερού.

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…