Newsroom

Newsroom

Φυλάκιση δύο ετών στον "εγκέφαλο της μαφίας των ακινήτων" που είχε κινηθεί και κατά "HOT DOC"

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο, που φέρεται ως “εγκέφαλος” της υπόθεσης…

hotdoc 2

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο, που φέρεται ως “εγκέφαλος” της υπόθεσης που είναι γνωστή ως “μαφία των ακινήτων”, ή “παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2”, κρίνοντάς τον ένοχο για συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροή και για ψευδή καταμήνυση…κατά συρροή, πράξεις τις οποίες, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, τέλεσε σε βάρος της διαχειρίστριας του directnews.gr και δημοσιογράφου, Δέσποινας Μπρούσαλη και του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη.

Η υπόθεση αφορούσε μήνυση που είχε υποβάλει ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος σε βάρος της δημοσιογράφου και του συνηγόρου της για απάτη επί δικαστηρίω και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η μήνυση αυτή ήταν μια από τις πολλές που έχει υποβάλει ο Στ. Γεωργιτσογιαννάκος κατά δημοσιογράφων επιχειρώντας να τους φιμώσει έτσι ώστε να μην ασχολούνται με τη σοβαρή υπόθεση του λεγόμενου “παραδικαστικού κυκλώματος Νο2” στην οποία -με βάση τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας – έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον περιβόητο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

Διαβάστε εδώ τί έχει γράψει, ανάμεσα σε άλλα, το “HOT DOC”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιτσογιαννάκος, τον Απρίλιο του 2013 κι ενώ ήταν φυγόδικος – εκκρεμούσε σε βάρος του σωρεία καταδιωκτικών εγγράφων – υπέβαλε μήνυση μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζοντας ψευδώς ότι η δημοσιογράφος και ο συνήγορός της Γιάννης Απατσίδης τον κλήτευσαν ως αγνώστου διαμονής, εξαπατώντας το δικαστήριο που επρόκειτο να δικάσει αίτηση ανακλήσεως και ότι δήθεν χρησιμοποίησαν έγγραφα που παραβίαζαν τα οριζόμενα από το νόμο περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Το δικαστήριο κατέληξε σε καταδικαστική κρίση δεχόμενο τα όσα υποστήριζαν η δημοσιογράφος και ο δικηγόρος, δηλαδή ότι:

*ουδέποτε εξαπάτησαν ή αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν δικαστήριο καθώς η άγνωστη διαμονή του κ. Γεωργιτσογιαννάκου, που τότε ήταν φυγόδικος – φυγόποινος,  επιβεβαιώθηκε και από τον επιληφθέντα δικαστικό επιμελητή, ουδέποτε επεξεργάστηκαν παρανόμως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του κ. Γεωργιτσογιαννάκου καθώς, όσα  έγγραφα αναφέρθηκαν στην αίτηση ανακλήσεως αφορούσαν στην αλήθεια των δημοσιευμάτων του directnews.gr και ήταν απολύτως αναγκαία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της δημοσιογράφου και την ενάσκηση των καθηκόντων του κ. Απατσίδη ως συνηγόρου της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος δεν ήταν παρών – εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο – καθώς κρατείται στις φυλακές μετά τη σύλληψή του τον Ιούνιο του 2014, που πραγματοποιήθηκε, καθως εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδιωκτικά έγγραφα. Παράλληλα, ο κ. Γεωργιτσογιαννάκος κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Ιούνιο μετά την απολογία του στους ειδικούς εφέτες ανακριτές, που διερευνούν την υπόθεση του “παραδικαστικού κυκλώματος Νο 2”. Στην ποινή που του επιβλήθηκε δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Πηγή: directnews.gr

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως