FT: EΕ και ΔΝΤ εξετάζουν δάνειο 2 δισ. προς την Ουκρανία

Πακέτο βοήθειας ύψους 2 δισ. δολλαρίων προς την Ουκρανία εξετάζουν ΕΕ και ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Το…

oukrania 14 1

Πακέτο βοήθειας ύψους 2 δισ. δολλαρίων προς την Ουκρανία εξετάζουν ΕΕ και ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Το πακέτο βοήθειας αναμένεται να γίνει μέσω δανειοδότησης και στόχος είναι η ισχυροποίηση της εύθραυστης κυβέρνησης, αλλά και η εξασφάλιση ότι η χώρα δεν θα επαναλάβει τα οικονομικά και πολιτικά ατοπήματα που δημιούργησαν την τρέχουσα ένταση.

Ήδη η προσωρινή κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι αναζητά ενίσχυση ύψους 15 δισ. Δολαρίων από το ΔΝΤ. Την ίδια ώρα που ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Pavlo Sheremeta δήλωσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε ένα διετές πρόγραμμα ενίσχυσης της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ ανέστειλε τις δόσεις προς το Κίεβο το 2011, όταν η Ουκρανία απέτυχε να εφαρμόσει βασικούς όρους για τη βοήθεια, που περιλάμβαναν τη σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων για τις τιμές του φυσικού αερίου και τις περικοπές των κρατικών δαπανών.

 

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.