Newsroom

Newsroom

FT: “Αποθαρρυντική η κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα”

Τελικά προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας βλέπει μόνο ο πρωθυπουργός. Το περίφημο success story απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί…

Τελικά προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας βλέπει μόνο ο πρωθυπουργός. Το περίφημο success story απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένο. Σε δημοσίευμά τους οι Financial Times χαρακτηρίζουν ως αποθαρρυντική την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, δε βλέπουν καμία ουσιαστική βελτίωση στην ελληνική οικονομία. Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση των νέων στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ τα οποία παρουσιάζουν μικρή μείωση στις τιμές αλλά και πτώση στο δείκτη βιομηχανικής παραγωγής.

Οι FT σχολιάζουν τη μείωση των τιμών κατά 1,3% τον Αύγουστο. Αυτό που επισημαίνουν είναι το γεγονός πως οι μόνες τιμές που αυξήθηκαν ήταν στην εστίαση κατά 7,5% και στα προϊόντα καπνού και αλκοόλ τα οποία αυξήθηκαν κατά 3,5%.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται στην πτώση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής κατά 8,1%τον Ιούλιο και υποστηρίζει πως οφείλεται στην πτώση κατά 19,6% της ηλεκτρικής παραγωγής και στην πτώση 4,3% της βιομηχανικής παραγωγής.

Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα χαρακτηρίζει ως “αποθαρρυντικά” τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.