Newsroom

Newsroom

Φρικτό τροχαίο με περισσότερους από 50 νεκρούς στο Μεξικό

Το φορτηγό που τους μετέφερε στοιβαγμένους στο νοτιοανατολικό Μεξικό ανατράπηκε

AP21344027705636

Πενήντα τρεις μετανάστες σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη όταν φορτηγό που τους μετέφερε στο νοτιοανατολικό Μεξικό ανατράπηκε, ανέφερε η εισαγγελία, αναθεωρώντας προς το χειρότερο τον απολογισμό των θυμάτων. Νωρίτερα, η ίδια πηγή είχε κάνει λόγο για 49 νεκρούς.

«Μέχρι στιγμής έχουμε 53 νεκρούς και άλλοι τρεις άνθρωποι είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γενική εισαγγελία, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητες των θυμάτων, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Πολιτικής Προστασίας στην μεξικανική πολιτεία Τσιάπας, επρόκειτο κυρίως για πολίτες της γειτονικής Γουατεμάλας. Νωρίτερα αναφέρθηκε πως πολλά θύματα ήταν υπήκοοι Ονδούρας.

Οι μετανάστες ήταν στοιβαγμένοι μέσα στο φορτηγό ο οδηγός του οποίου έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε στον μεξικανικό Τύπο η Πολιτική Προστασία.

Το δυστύχημα έγινε κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, πύλη εισόδου των μεταναστών που φεύγουν κυρίως από κράτη της κεντρικής Αμερικής (Ονδούρα και Ελ Σαλβαδόρ) και προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ. Η μεταφορά τους με φορτηγά είναι μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους των διακινητών.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη