Newsroom

Newsroom

Φρίκη χωρίς τέλος στη Γαλλία

Σε κατάσταση σοκ τελεί η Γαλλία που πλήττεται άγρια από την πανδημία του κορoνοϊού, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών μέσα σε 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 1.438 άτομα από Covid-19.  

covid france 3

Ο γενικός Διευθυντής Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν, ανακοίνωσε πως 10.643 ασθενείς κορoνοϊού κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ 6.524 είναι οι νεκροί που καταγράφονται στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων της χώρας.
 
Βέβαια, ο Σαλομόν έσπευσε να σημειώσει πως ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός οφείλεται και σε περιστατικά του περασμένου τριημέρου τα οποία και δεν είχαν συμπεριληφθεί στη γενική λίστα των νεκρών από τον κορoνοϊό.
 
Όπως είπε η αύξηση στους αριθμούς οφείλεται σε «επανακαταμέτρηση δεδομένων από το τελευταίο τριήμερο».
 
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε γιορτάστηκε το καθολικό Πάσχα, ωστόσο τη Μεγάλη Τρίτη η Γαλλία ανακοίνωσε 15.729 νεκρούς, με τον αριθμό σήμερα να ανέρχεται σε 17.127.
 
Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 106.206 κρούσματα του κορωνοϊού, με 2.633 νέους ασθενείς από τη Μεγάλη Τρίτη. Από αυτούς 31.779 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας.
 
Το μόνο θετοκό στοιχεία είναι ότι για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας η Γαλλία καταγράφει αρνητικό αριθμό ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο, σε σύγκριση με εκείνους που πήραν εξιτήριο.
 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη