Newsroom

Newsroom

Φόβοι για νέα επισιτιστική κρίση λόγω αύξησης των τιμών

Εκτόξευση των τιμών των τροφίμων διεθνώς κατέγραψε για τον Ιούλιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων λόγω απότομων διακυμάνσεων στις καιρικές συνθήκες,…

krisi

Εκτόξευση των τιμών των τροφίμων διεθνώς κατέγραψε για τον Ιούλιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων λόγω απότομων διακυμάνσεων στις καιρικές συνθήκες, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι οι φόβοι για περαιτέρω άνοδο μπορεί να οδηγήσουν σε επισιτιστική κρίση παρόμοια με αυτή του 2007-08.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η εκτόξευση των τιμών οφείλεται στις σφοδρές βροχοπτώσεις στη Βραζιλία, την ξηρασία στις ΗΠΑ και τα προβλήματα στην παραγωγή στη Ρωσία. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 6% τον Ιούλιο, αφού είχαν υποχωρήσει για τρεις διαδοχικούς μήνες.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο οικονομολόγος του οργανισμού Αμπντολρέζα Αμπασιάν, «υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε μια κατάσταση όπως αυτή που είχαμε το 2007-08».

«Υπάρχει η προσδοκία ότι αυτή τη φορά δεν θα ακολουθήσουμε κακές πολιτικές παρεμβαίνοντας στις αγοράς με περιορισμούς. Αν δεν συμβεί αυτό τότε δεν θα δούμε μια τόσο σοβαρή κατάσταση όπως το 2007-08. Αλλά αν επαναληφθούν αυτές οι πολιτικές, τότε όλα είναι πιθανά», είπε, αναφερόμενος στους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί τότε στις εξαγωγές οι οποίοι είχαν επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση.


Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…