Newsroom

Newsroom

Φωτογραφίες και βίντεο με μακάβριο περιεχόμενο στο facebook

Στροφή στην πολιτική του να μην επιτρέπει τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο με μακάβριο περιεχόμενο αναμένεται να κάνει το facebook.…

facebook

Στροφή στην πολιτική του να μην επιτρέπει τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο με μακάβριο περιεχόμενο αναμένεται να κάνει το facebook.

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε χθες, μετά από ρεπορτάζ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, ότι θα επιτρέπεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μακάβριο περιεχόμενο. Με την προϋπόθεση ότι σκοπός του περιεχομένου αυτού είναι να «αποδοκιμάζουν» οι χρήστες τις αποτρόπαιες και βίαιες πράξεις και όχι για να τις εκθειάζουν.

«Το Facebook εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ένα μέρος όπου οι χρήστες μοιράζονται τις εμπειρίες τους, ειδικά όταν αυτές σχετίζονται με αμφιλεγόμενα θέματα, όπως η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τρομοκρατικές πράξεις και άλλα βίαια γεγονότα», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Και συμπληρώνει ότι «οι χρήστες αναρτούν βίντεο από αυτά τα γεγονότα στο Faceboook προκειμένου να τα καταδικάσουν. Εάν τα εκθείαζαν, τότε η προσέγγισή μας θα ήταν διαφορετική».

Στο μεταξύ αναστάτωση σε εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο προκάλεσε το χθεσινό τεχνικό πρόβλημα που εμφάνισε το facebook. Το πρόβλημα κράτησε για περισσότερες από τέσσερις ώρες και σύμφωνα με το Facebook, το ζήτημα που εμπόδισε εκατομμύρια χρήστες να κάνουν σχόλια, like, post, ή να γράψουν status, λύθηκε.

«Νωρίς το πρωί, ενώ εκτελούσαμε συντήρηση του δικτύου, αντιμετωπίσαμε ένα ζήτημα που εμπόδισε τους χρήστες να κάνουν post για ένα σύντομο χρονικό διάστημα», είπε εκπρόσωπος του Facebook. «Το πρόβλημα λύθηκε γρήγορα και επανήλθαμε 100%», πρόσθεσε, ενώ απολογήθηκε για την ενόχληση.