Newsroom

Newsroom

"Φωτιές" από Λαγκάρντ στο Eurogroup

Το ΔΝΤ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι άμεσα απαραίτητο “κούρεμα της τάξης του 50%-60%. “Πυρετός” διαβουλεύσεων σε Βρυξέλλες και Βερολίνο…

Το ΔΝΤ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι άμεσα απαραίτητο “κούρεμα της τάξης του 50%-60%. “Πυρετός” διαβουλεύσεων σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για τη σύνταξη κοινής έκθεσης
Ο εκβιασμός της Κριστίν Λαγκάρντ προς τους Ευρωπαίους, με την κατάθεση, στο Eurogroup της Παρασκευής, Εκθεσης Βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ανάγκασε τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον πρόεδρο της Γαλλίας να αποφασίσουν να δράσουν αποτελεσματικά, υποστήριξε πηγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία υπογράμμισε πως “δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι για να εκταμιευθεί η έκτη δόση από το ΔΝΤ πρέπει να είναι και το χρέος βιώσιμο, και εγγυημένη η αναχρηματοδότηση του χρέους για 12 μήνες”.
Για τους αξιωματούχους του Ταμείου είναι φανερό πως “μετά την έκθεση που παρουσίασε για τη βιωσιμότητα του χρέους (η κ. Λαγκάρντ), οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να συζητήσουν το αναπόφευκτο, που είναι το κούρεμα της τάξης του 50 ή του 60%”.
Στην Εκθεση Βιωσιμότητας το ΔΝΤ εκφράζει σοβαρότατες αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Για πρώτη φορά το Ταμείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση βιωσιμότητας του χρέους χωρίς κούρεμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματούχοι της ΕΕ και του Ταμείου συζητούσαν χθες την κοινή θέση που πρέπει να συμφωνηθεί για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Οι αξιωματούχοι σκέφτονται να συγγράψουν κοινή έκθεση για τη βιωσιμότητα, ώστε να πειστεί το ΔΣ του ΔΝΤ αλλά και να αντιμετωπιστεί η αντίδραση των τραπεζιτών. Οι τελευταίοι φαίνεται ότι αποδέχονται και αυτοί “γενναίο κούρεμα”, όπως απαιτούν οι Ευρωπαίοι και το Ταμείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη αποδέχθηκαν κούρεμα 35% και χθες το μεσημέρι εθελοντικό κούρεμα 40%.
Στις επαφές που έχουν στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, οι αξιωματούχοι του Ταμείου συζητούν το ύψος του κουρέματος, από το οποίο και θα εξαρτηθεί η επιπλέον χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους.
Στο Ταμείο τονίζουν ότι “οι Ευρωπαίοι πρέπει να εγγυηθούν την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, τουλάχιστον μέχρι το 2020, καθώς καθίσταται φανερό ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου δεν επαρκεί πλέον”.
Το κείμενο
Στο κείμενο που παρέδωσε η κ. Λαγκάρντ στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης υπογραμμίζεται η ανάγκη κουρέματος της τάξης του 60%.
Πάντως, λόγω της συμφωνίας της με την κ. Μέρκελ και της διαφωνίας της με τον κ. Σαρκοζί, πηγές στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι θα υπάρξει ομοφωνία για κούρεμα 50%.
Το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών καθορίζεται στα 108 με 110 δισεκατομμύρια ευρώ.
Με τα σημερινά δεδομένα, οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ασχολούνται με την Ελλάδα υποστηρίζουν στις τελευταίες αναλύσεις τους ότι απαιτείται “γενναιότατο κούρεμα”.
Οι πηγές αυτές ισχυρίζονται ότι γίνεται προσπάθεια συμφωνίας όλων των πλευρών για δραστική μείωση του χρέους και προειδοποίησαν πως εάν δεν συναινέσουν οι πάντες σε γενναίο κούρεμα, τότε στους επόμενους ολίγους μήνες θα απαιτείται (κούρεμα) της τάξης του 80%.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
http://www.ethnos.gr

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…