Φωτιά στον Πύργο: Εναέρια μέσα και 15 οχήματα της Πυροσβεστικής στο σημείο

Η φωτιά έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίει δασική έκταση και ελαιώνες.

fotia5

Στο χωριό Λαμπέτι του δήμου Πύργου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε τρία μέτωπα, νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Όπως σημειώνει το patrisnews.com, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων.

Η ισχυρή βροχόπτωση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις και μισή το μεσημέρι στις περιοχές της Ηλείας, λειτούργησε ως σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων, ωστόσο οι δυνάμεις που βρίσκονται και στα δύο μέτωπα συνεχίζουν να επιχειρούν.

Πιο συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι πυροσβέστες του νομού κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αρκετά περιστατικά πυρκαγιών, σε διάφορες περιοχές.

Τα μεγαλύτερα μέτωπα εκδηλώθηκαν στην Ανάληψη του δήμου Ήλιδας και στο Λαμπέτι του δήμου Πύργου.

Η φωτιά στην Ανάληψη, έκαψε αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ για την κατάσβεση του μετώπου κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχείρησαν 36 πυροσβέστες, με 15 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, η φωτιά στο Λαμπέτι, η οποία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, έκαψε μεγάλη έκταση με ελαιώνες, και κάποια στρέμματα δασικής έκτασης. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες, με 8 οχήματα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρίσκονται και στα δύο μέτωπα συνεχίζουν να επιχειρούν.

Πηγή:patrisnews.com

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…