Newsroom

Newsroom

Φωτιά στο πολιτικο σκηνικό βάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ

Φωτιά στο πολιτικο σκηνικό και ειδικότερα στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης έχει βάλει η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη…

Φωτιά στο πολιτικο σκηνικό και ειδικότερα στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης έχει βάλει η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση. Η κυβέρνηση κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν από τον πρωθυπουργό να άρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διαφορετικά θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός σκέφτεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ενδεχόμενα που εξετάαζονται είναι δύο. Σύμφωνα με το πρώτο η κυβέρνηση θα καταθέσει κανονικάα το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ και σε περίπτωση που ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταψηφίσουν ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με το δεύτερο ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο στη Βουλή.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη συνάντηση Κουβέλη-Βενιζέλου σήμερα το απόγευμα στις 18:00. Οι δύο άντρες θα συναντηθούν στη Βουλή προκειμένου να αποφασίσουν και πάλι από κοινού τις επόμενες κινήσεις τους. Ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη συγκαλέσει εκτάκτως τη συνεδρίαση του κόμματος προκειμένου να αποφασιστεί η στάση του κόμματος.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταθέσουν κοινή πρόταση πρόταση νόμου για την επίσπευση της επικύρωσης ή μη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που μονομερώς προχώρησε η ΝΔ.

Τη διαφωνία του με την πρόταση αυτή διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος τάχθηκε υπερ της απόφαση του πρωθυπουργού, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία του απέναντι στους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος, ανακοίνωσε από το κοινοβούλιο ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης καθώς επίσης και πρόταση νόμου για την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε από το προεδρείο καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμπράξει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση θα την κάνει ο λαός» ήταν η δήλωση του κ. Λαφαζάνη στην ολομέλεια της Βουλής.

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος κατήγγειλε συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία κρύβονται πίσω από την απόφασή αυτή.

“Η ΕΡΤ δεν είναι μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκει στον ελληνικό λαό και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους”, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε ότι

“Πίσω από αυτή την ενέργεια βρίσκεται η κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων, υποστήριξε, «και απ’ αυτή τη σκοπιά θα πρέπει να καταδικαστεί από όλους τους εργαζόμενους, όχι μόνο της ΕΡΤ, αλλά από όλο τον ελληνικό λαό, απ’ το εργατικό λαϊκό κίνημα».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…