Newsroom

Newsroom

Φωτιά στο Λασίθι: Συνολικά τέσσερις οι τραυματίες

Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι

lasi8i fwtia

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε, νωρίς το πρωί το πρωί, από την περιοχή του Καλυβίτη Σχινοκαψάλων στην Ιεράπετρα Κρήτης πιθανότατα από υπολείμματα καύσης καλλιεργειών που δεν είχαν σβήσει καλά σε λιόφυτο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, συνολικά έχουν τραυματισθεί τέσσερα άτομα, δύο πολίτες και δύο πυροσβέστες. Ένας 74χρονος έχει διασωληνωθεί στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα όταν πήγε να προστατεύσει το σπίτι του από τις φλόγες.

‘Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, μια ηλικιωμένη χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς είχε κάνει πρόσφατα χειρουργείο στο ισχίο και ήταν ανήμπορη να μετακινηθεί. Παράλληλα, ένας πυροσβέστης έπαθε διάστρεμμα και δεν μπορούσε να συνεχίσει να επιχειρεί.

Ζημιές έχουν υποστεί αυλές σπιτιών, θερμοκήπια ενώ κάηκαν ένα τρακτέρ κι ένα αντλιοστάσιο. Ζημιές υπέστησαν θερμοκήπια ενώ η φωτιά πέρασε από αυλές σπιτιών.

Διάσπαρτες εστίες καπνού

Μέχρι πριν από λίγο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν υπήρχε σε εξέλιξη ενιαίο μέτωπο πυρκαγιάς αλλά διάσπαρτες εστίες καπνού. Όμως δεν υπάρχει εφησυχασμός.

Πλέον, οι φλόγες έχουν εξαπλωθεί στο ανατολικό και βόρειο τμήμα γύρω από το δασάκι του Κουτσουρά, σε ορεινά σημεία μακριά από κατοικημένες περιοχές αλλά και πίσω από την κορυφογραμμή που είναι ορατή από τους νότιους οικισμούς.

Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 130 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρο, 27 οχήματα, 3 ελικόπτερα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…