Newsroom

Newsroom

Φωτιά στην Κερατέα: Ζημιές σε σπίτια, εκκενώσεις οικισμών – Φωτιά και στα Βίλια

Ο Δήμαρχος καταγγέλλει ότι είναι αποτέλεσμα εμπρησμού - προσπάθεια για να μην φτάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου

5357012

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κερατέα. Μηνύματα από το 112 εστάλησαν σε Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιο Κωνσταντίνο. Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κάνει λόγο για μια αγνοούμενη ηλικιωμένη. Φωτιά και στα Βίλια Αττικής. 

13:18 Μια αναζωπύρωση υπάρχει χαμηλά στο λόφο του Λαυρίου.

Ενισχύονται οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, με 4 πυροσβεστικά οχήματα και πάνω από 50 πυροσβέστες να επιχειρούν στην περιοχή του Άγιου Κωνσταντίνου.

13:06 Οι φωτιές στο πευκόδασος του Αγίου Κωνσταντίνου. Υπάρχουν εναέρια μέσα που επιχειρούν και προσπαθούν να εμποδίσουν τη φωτιά να φτάσει στο δρυμό.

Και δεύτερος οικισμός εκκενώνεται στην περιοχή της Κερατέας όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από τις 11:00 σήμερα, καθώς μετά το Μαρκάτι, δόθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Συντερίνα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στην Συντερίνα Κερατέας, εκκενώστε τώρα προς Ανάβυσσο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μαρκάτι στο Λαύριο. Η φωτιά είναι μεγάλη και απειλεί πλέον κατοικημένες περιοχές. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για να γίνει εκκένωση του οικισμού.

12:50: Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι εστάλη μήνυμα και για την εκκένωση του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν προς Ανάβυσσο.

12:40: Αθανάσιος Μακρυδημήτρης, Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής «Μεγάλη προσπάθεια για να μην φτάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου»

12:30: Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου, 13 οχήματα. 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Μεγάλης έκτασης είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στον Δήμο Λαυρεωτικής, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Δημήτρη Λουκά ο οποίος μίλησε στο documentonews.gr έχουν ήδη καεί σπίτια στην περιοχή Ριμπάρια.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το documentonews.gr έχει εκκενωθεί ο οικισμός Μαρκάτι, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής η φωτιά κατευθύνεται προς τον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου βρίσκονται περί τα 700 σπίτια και τον εθνικό δρυμό που βρίσκεται στην περιοχή.

Ο δήμαρχος κατήγγειλε παράλληλα στο documentonews.gr ότι η φωτιά δεν άρπαξε τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι κάποιος άναψε φωτιά σε κάδου στην παλαιά εθνική οδό Κερατέας – Λαυρίου, η οποία επεκτάθηκε προς το βουνό.

Εχουν κινητοποιηθεί από την Πυροσβεστική επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στην Κερατέα, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρίσκονται στο σημείο 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες δήμων.

**Φωτογραφία Αρχείου

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…