Φορτσάκης: "Νίκη η χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου-Επικρατούσε μία ανώμαλη κατάσταση" (video)

cover
NewsRoom 02/11/2014 | 10:19

Ως «νίκη» χαρακτήρισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, τη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο MEGA.

«Μετά από πολλά χρόνια, καταφέραμε να έχουμε μία Σύγκλητο, η οποία λειτούργησε επιτέλους θεσμικά, δηλαδή με τη συμμετοχή μόνο των μελών της και χωρίς παρουσία τρίτων προσώπων. Θυμίζω ότι η παρουσία τρίτων προσώπων σημαίνει ότι οι αποφάσεις που παίρνει το συλλογικό όργανο, είναι παράνομες. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτό που πετύχαμε χθες είναι μία νίκη η οποία έρχεται, μετά από πολλά χρόνια αποτυχίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Επίσης, ο κ. Φορτσάκης τόνισε ότι οι καθηγητές φέρουν μεγάλη ευθύνη γι' αυτό το κατάντημα, όπως το χαρακτήρισε. «Είναι ευτύχημα ότι το συνειδητοποιήσαμε και ότι έχουμε αλλάξει ρότα. Δυστυχώς, υπήρχε για πολλά χρόνια ένα σύστημα διαπλοκής, το οποίο οδηγούσε τους μεν να εξαρτώνται από τους δε. Αυτό το σύστημα έχει σπάσει, αυτή τη στιγμή. Μπαίνουμε σε μία καινούργια σελίδα», επισήμανε.

 

 

Αναφερόμενος στα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, ο κ. Φορτσάκης υπογράμμισε ότι ζητούν να τους επιστραφούν οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν φύγει. «Είναι επείγον αυτοί οι άνθρωποι να γυρίσουν στα πανεπιστήμια», σημείωσε.