Newsroom

Newsroom

Formula 1: Εντυπωσιάζει το νέο μονοθέσιο της Renault (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τις πρώτες εικόνες του νέου RS17

58ac7a761dc52452538b496a

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Λονδίνο το νέο μονοθέσιο της εργοστασιακής ομάδας της Renault με κωδικό RS17. Kάτι το οποίο μεταφράζεται ως το

17ο

μονοθέσιο Renault Sport στην ιστορία της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας.

Το μονοθέσιο είναι εναρμονισμένο με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς έχει φαρδύτερο αμάξωμα από πέρυσι και φέρει τα νέα φαρδύτερα ελαστικά της Pirelli. Δυστυχώς για την ομάδα αλλά και την εμπορικότητα της F1, δεν υπάρχει μεγάλος χορηγός. Πέρα από τις εταιρείες του γκρουπ Nissan – Renault (Infiniti, Renault) υπάρχει η Castrol (όμιλος BP) και το Genii Capital που διατηρεί μετοχές. Μέσω αυτού εμπλέκεται και η Microsoft. Φεύγοντας από τα χρώματα των χορηγών και επικεντρώνοντας την προσοχή στις αεροδυναμικές γραμμές είναι εμφανής η λεπτομερής δουλειά που έχει γίνει.  


Για τη Renault θα οδηγούν φέτος οι Νίκο Χούλκενμπεργκ και Τζόγιον Πάλμερ. Σε ρόλο τρίτου οδηγού δοκιμαστή θα βρίσκεται ο Σεργκέι Σιρότκιν. Ρόλο ειδικού συμβούλου στην ομάδα ανέλαβε ο Αλαίν Προστ. Στην παρουσίαση βρέθηκε ο πρόεδρος της Renault Sport Racing, Ζερόμ Στρολ ο οποίος τόνισε: «Η R.S.17 είναι το πρώτο μονοθέσιο μετά την επιστροφή μας ως κατασκευαστές που σχεδίασαν και εξέλιξαν οι μηχανικοί της ομάδας σε Έστον και Βιρί, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Παράλληλα με τον ενθουσιασμό μας για την R.S.17, είμαστε πολύ χαρούμενοι και για τη νέα μας συνεργασία με τον όμιλο BP και τις εταιρείες της, την BP και την Castrol. Για το 2017 οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Θέλουμε να έχουμε μια σαφή βελτίωση όσον αφορά την απόδοση μας και τα αποτελέσματα. Η 5η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών είναι ο στόχος μας». 


Πέρυσι η ομάδα της Renault τερμάτισε στην 9η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, παρουσιάζοντας μη ανταγωνιστική εικόνα. Ο Κύριλος Αμπίτεμπουλ διευθύνων σύμβουλος της Renault Sport Racing συμπλήρωσε: «Για το 2017 είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τη βελτίωση που θέλουμε. Η R.S.17 είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών εργασίας στις δύο μας εγκαταστάσεις. Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα σε όλα τα επίπεδα και είμαστε πολύ περήφανοι που οι Χούλκενμπεργκ και Σιρότκιν θα αποτελέσουν μαζί με τον Πάλμερ τους οδηγούς μας για το 2017. Είμαστε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα στην F1 και τώρα θα πρέπει να αποδείξουμε την αξία μας στην πίστα. Στόχος μας είναι να παίρνουμε βαθμούς σε κάθε αγώνα».

Οι διαφορές από το περσινό στο φετινό μονοθέσιο σε διαστάσεις και βάρος. Η νέα Renault RS17 θα ξεκινήσει δοκιμές εξέλιξης την ερχόμενη Τρίτη στη Βαρκελώνη και την πίστα του Μοντμελό.   


Δείτε στο 29′ τα αποκαλυπτήρια του νέου μονοθεσίου της Renault κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης στο Λονδίνο

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…