Newsroom

Newsroom

Φονική έκρηξη στην Τουρκία- Τουλάχιστον 8 νεκροί και 60 τραυματίες (φωτός-βίντεο)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Τουρκία το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια ενός γάμου στο Γκαζιαντέπ.

57b8cf9a1dc52487018b4721

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Dogan, στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και περιπολικά, ενώ μέχρι στιγμής από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία γίνεται λόγος για τουλάχιστον 8 νεκρούς και 60 τραυματίες. Ορισμένα τοπικά μέσα ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 13. Προς το παρόν δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, η οποία σύμφωνα με τις αρχές έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας. 

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης,

Μεμέτ Σιμσέκ δήλωσε στο NTV ότι η επίθεση φαίνεται να ήταν έργο ενός βομβιστή αυτοκτονίας. Ο Σαμίλ Ταγιάρ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι για την έκρηξη πιστεύεται ότι ευθύνεται η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.




Την πληροφορία ότι «άνθρωποι σκοτώθηκαν» στην «βομβιστική επίθεση» στην Γκαζιάντεπ έδωσε και ο Μεμέτ Ερντογάν, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Αλί Γιερλίκαγια νωρίτερα δήλωσε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γάμου στη συνοικία Σαχίνμπεϊ οφειλόταν σε «τρομοκρατική ενέργεια».


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, ο στόχος ήταν κουρδικός γάμος, ενώ μετά την επίθεση χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι εμποδίζεται η πρόσβαση τους σε Twitter, Facebook και YouTube.



Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…