Newsroom

Newsroom

"Φλέγεται" η ανατολική Ουκρανία – αντάρτες κατέρριψαν ουκρανικά ελικόπτερα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει η ανατολική Ουκρανία καθώς από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ταραχές και βίαια επεισόδια συγκλονίσουν το Σλαβιάνσκ.…

elikoptero oukrania

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει η ανατολική Ουκρανία καθώς από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ταραχές και βίαια επεισόδια συγκλονίσουν το Σλαβιάνσκ.

Τα χαράματα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επιδρομή σε μία προσπάθεια να  ανακαταλάβουν την πόλη από τους αυτονομιστές.

Ωστόσο, δύο από τα στρατιωτικά ελικόπτερα τα οποία έστειλαν καταρρίφθησαν από τους φιλορώσους αντάρτες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο πιλότοι και ένας να συλληφθεί.

Αργότερα, ο αυτόκλητος δήμαρχος της πόλης Σλαβιάνσκ, Βιάτσεσλαβ Πονομάρεφ, δήλωσε πως τρεις φιλορώσοι και δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επιδρομής. 

Οι μάχες άρχισαν στις 4 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Ουκρανικά στρατεύματα σε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κινούνται σε νότιο προάστιο του Σλαβιάνσκ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ, η πόλη του Σλαβιάνσκ έχει περικυκλωθεί και εννέα φυλάκια ελέγχου τρομοκρατών πέρασαν υπό τον έλεγχο του στρατού.