Newsroom

Newsroom

Financial Times: Αυτό είναι το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, που τελικά δεν… ανακοινώθηκε

Το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος του Eurogroup, το οποίο όμως δεν… ανακοινώθηκε ποτέ, παρουσιάζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.…

eurogroup varoufakis

Το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος του Eurogroup, το οποίο όμως δεν… ανακοινώθηκε ποτέ, παρουσιάζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κείμενο ήταν έτοιμο και είχε συμφωνήσει σε αυτό και ο Γιάνης Βαρουφάκης, όμως την τελευταία στιγμή ο υπουργός Οικονομικών τηλεφώνησε στην Αθήνα για να ενημερώσει περί του τι είχε συμφωνηθεί, και τότε κυβερνητικοί αξιωματούχοι απέρριψαν το ανακοινωθέν, με αποτέλεσμα αυτό να μπει στον «πάγο».

Διαβάστε το κείμενο της κοινής δήλωσης, σύμφωνα με τους Financial Times:

«Σήμερα το Eurogroup προέβη σε απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα και την κατάσταση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup προχώρησε σε εντατικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.

Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την ξεκάθαρη δέσμευσή τους στις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους.

Σε αυτή τη βάση, θα ξεκινήσουμε τώρα τις τεχνικές εργασίες για την περαιτέρω αξιολόγηση των σχεδίων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα, προκειμένου να διερευνήσουν τις πιθανότητες για την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.

Αν αυτό είναι επιτυχές θα δοθεί γέφυρα χρόνου στις ελληνικές αρχές και το Eurogroup, ώστε να εργαστούν σε ενδεχόμενες νέες συμβατικές ρυθμίσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνάντησή μας, τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου».

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…