Φίλης κατά Κασσελάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση»

Η πρώτη αντίδραση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση Κασσελάκη για τη διαγραφή του - "Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, την ιδιότητά μου αυτή δεν μπορεί να μου την αφαιρέσει"

Φίλης

“Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, την ιδιότητά μου αυτή δεν μπορεί να μου την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης. Υπάρχουν διαδικασίες και καταστατικό”, τόνισε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο Open, μετά από τη χθεσινοβραδινή απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον ίδιο, καθώς και τους Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα.

Ο Νίκος Φίλης εξέφρασε την άποψη πως τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταιο διάστημα “προκαλούν έναν περαιτέρω εκφυλισμό και μια γελοιοποίηση του κόμματος” και υπογράμμισε πως “ένα κόμμα της Αριστεράς οδηγείται αυτήν τη στιγμή σε εκφυλισμό και διάλυση”.

Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι δε σέβεται το καταστατικό του κόμματος, σχολιάζοντας πως “το να ‘απολύεις”, λες και είμαστε πολυεθνική εταιρεία και ο CEO απολύει από την Αμερική μέσω Twitter, δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή”, και υπενθύμισε πως υπάρχει μια διαδικασία παραπομπής των τριών στελεχών με το ερώτημα της διαγραφής στα αρμόδια όργανα και δεν μπορούν να γίνονται διαγραφές με απόφαση του προέδρου. Μίλησε μάλιστα για εξωπολιτικούς παράγοντες με σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο υπηρετεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, “η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετάλλαξης, μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό το πράγμα, αποφάσισε να βγει ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν πολιτικό φορέα της αριστεράς που δεν πήρε εντολή ο κ. Κασσελάκης να τον διαλύσει, όμως εκεί οδηγούμαστε. Και το κάνει διότι αυτές είναι οι απόψεις του, δεν της είπε. Και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπάτησης αυτών που τον ψήφισαν. Διότι δεν ήξεραν τι έλεγε ο κ. Κασσελάκης τα προηγούμενα χρόνια, ότι ζητούσε μείωση των μισθών στην Ελλάδα, περισσότερες απολύσεις εργαζομένων από το Δημόσιο, ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πήγε στον ΣΕΒ και αναφέρθηκε σε πράγματα που είναι έξω από οποιαδήποτε αντίληψη αριστεράς”.

“Ο Κασσελάκης χωρίς να γνωρίζει ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει μόνος του σε μια μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και σε μια αποχώρηση από τον χώρο της Αριστεράς”, υποστήριξε ακόμα, σχολιάζοντας πως αυτά που πρεσβεύει ο πρόεδρος του κόμματος “δεν είναι Αριστερά, είναι Μητσοτάκης”.

Διεμήνυσε εξάλλου: “Δε λύνονται οι διαφωνίες σε ένα κόμμα με διαγραφές και προγραφές. Χρειάζεται συζήτηση“.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…