Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια, με την αστυνομία να απαγορεύει τις συναθροίσεις

Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έφτασαν στην Ομόνοια, με την αστυνομία να  απαγορεύει τις συναθροίσεις

NewsRoom 21/05/2021 | 20:27

Στην απόφαση να απαγορευτεί κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση από το βράδυ της Παρασκευής στις 21:00 έως και την Κυριακή στις 6:00 τα ξημερώματα προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, λόγω του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Η απόφαση πάρθηκε κάπως  καθώς  η  πέρασαν  από τα διόδια Αφιδνών  5 πούλμαν  όπου φέρονταν να επέβαιναν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Όπως προκύπτει από τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα social media, και τα συγκεκριμένα πούλμαν έφτασαν νωρίς το μεσημέρι  στο κέντρο της Αθήνας, όπου, άλλωστε, στην περιοχή της Ομόνοιας εδρεύει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ.

Η ΕΠΟ μάλιστα έχει ήδη ανακοινώσει αυστηρά πρωτόκολλα και έναν τελικό του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο.Έτσι η αστυνομία για  αντέδρασε και με σχετική ανακοίνωση απαγορεύει τις συναθροίσεις.


Η απαγόρευση επιβάλλεται στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Μάρνη (από τη συμβολή της με οδό 28ης Οκτωβρίου) – συνέχεια Καρόλου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – αριστερά Κολωνού – αριστερά Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Ζωοδόχου Πηγής – αριστερά Ανδρέα Μεταξά – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Θεμιστοκλέους – δεξιά Ακαδημίας – Πλατεία Κάνιγγος – Χαλκοκονδύλη – δεξιά 28ης Οκτωβρίου (μέχρι τη συμβολή με Μάρνη).

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η απαγόρευση επιβάλλεται «καθώς εγκυμονείται  σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην πόλη των Αθηνών, ενόψει της διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδος, αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΟΣΦΠ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (ΟΑΚΑ) την 22/05/2021 και 21:00 ώρα (κεκλεισμένων των θυρών), καθώς και της άφιξης περί των διακοσίων (200) οπαδών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη και τη συγκέντρωση τους επί της οδού Μενάνδρου αρ. 58 στην Αθήνα (Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ).  Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών για επικείμενες αντισυγκεντρώσεις οπαδών άλλων ομάδων των Αθηνών στην ανωτέρω περιοχή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για δημιουργία επεισοδίων μεταξύ τους.