Newsroom

Newsroom

«Δεν θα σε αφήσουμε μόνη»: Oι “Witches Of The South” στο πλευρό της 18χρονης

H φεμινιστική συλλογικότητα "Witches Of The South'' στέλνει ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης για την υπόθεση της 18χρονης στην Ηλιούπολη. Kάλεσμα σήμερα, Δευτέρα 12/7, στην πλατεία εθνικής αντιστάσεως στην Ηλιούπολη, στις 19.00.

ktdy 0

Η ιστορία της 18χρονης στην Ηλιούπολη, που ήταν για χρόνια θύμα κακοποίησης έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. 

Όσα δε χωράει ο νους τα χωράει η πατριαρχία. 

Μία ακόμη υπόθεση σωματικής και ψυχικής κακοποίησης βγήκε στο φως απ’τα σκοτάδια:

Χάρη στο απόθεμα δύναμης της κοπέλας να δραπετεύσει από τη ζωή που της επέβαλλαν δια της βίας – για τουλάχιστον επτά χρόνια.

Χάρη στη στήριξη μιας σερβιτόρας που δεν αποτελεί παρά παράδειγμα της αλληλεγγύης στην πράξη.

Χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά μια φεμινιστικής συλλογικότητας να πάρει η υπόθεση δημοσιότητα, να δημιουργηθεί άμεσα ισχυρό δίκτυο αλληλεγγύης και στήριξης – ερχόμενη σε επαφή με δικηγόρους, γειτονιά και ΜΜΕ.

Καθώς επίσης, και να υπάρξει το κατάλληλο έδαφος για να δημιουργηθούν ερωτήματα σχετικά με τη στάση που τηρήθηκε από την αστυνομία κατά την έρευνα της υπόθεσης.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως η νεαρή κοπέλα ίσως για πρώτη φορά, να λάβει το μήνυμα πως δεν είναι μόνη της. Στο πλευρό της συσπειρώνονται όλες και όλ@ που την ξέρουνε, ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που αφουγκράζεται τον πόνο της και ένα ενδυναμωμένο φεμινιστικό κίνημα.

«Η ασφάλεια σου είναι υπόθεση όλων μας & δεν θα σε αφήσουμε μόνη» 

Φεμινιστική συλλογικότητα Witches Of The South:

– Κάλεσμα σήμερα, Δευτέρα 12/7 στην πλατεία εθνικής αντιστάσεως στην Ηλιούπολη (κεντρική πλατεία) στις 19.00 κινητοποίηση για την υποστήριξη της επιζώσας.

– Κάλεσμα για συντονιστικό δράσεων την Τετάρτη 14/7 στις 19.00 στο αμφιθέατρο στην πλατεία Πρωτομαγιάς (κυψέλη).

Δημόσια επιστολή προς την αδελφή μας

Ελπίζουμε να είσαι καλά. Δεν καταφέραμε να σε δούμε ούτε να σε αγκαλιάσουμε εχθές.
Προσπαθήσαμε πολύ να σε πλησιάσουμε και δεν μας άφηναν οι αστυνομικοί. Ημασταν από την αρχή μαζί σου κάτω από το ΑΤ Ηλιούπολης. Εμείς από νομικά δεν γνωρίζουμε αλλά γνωρίζουμε ανθρώπους που σου μοιάζουν λίγο και δεν φοβούνται να μιλήσουν για δικαιοσύνη. Έτσι γνώρισες τον Γ. που ήταν μαζί σου το πρωί. Στην δικηγόρο που σε στήριζε όταν ήσουν πλέον στο Μαρούσι δεν μίλησες γιατί δεν την άφηναν να μπει χρησιμοποιώντας πολλά ψευδή προσχήματα. Είμαστε πολύ προβληματισμένες και καχύποπτες και δεν ξέρουμε γιατί σου στέρησαν αυτό το δικαίωμα.

Θέλουμε να ξέρεις ότι και ο δικηγόρος που ήταν μαζί σου το πρωί αλλά και η Αντωνία ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους αστυνομικούς και ζητούσαν να σε δούνε. Οι αστυνομικοί τους έλεγαν ότι η νομική εκπροσώπηση δεν είναι στο συμφέρον σου , θυμάσαι που το πρωί σου λέγανε να ΜΗΝ φέρεις δικηγόρο και πως αυτοί θα το κανονίσουν? Έλεγαν ψέματα, έχεις δικαίωμα σε νομική εκπροσώπηση και η απομόνωση που θέλανε να πετύχουν είναι κάτι που μας ανησυχεί πολύ. Πέρα από αυτό , ήταν παράνομο. Πολλές γυναίκες χάνουν το δικαίωμα τους μέσα από αυτή την τακτική, οι αστυνόμοι τους λένε πως θα μπλέξουν και τελικά όλα αποσιωπώνται.

Προσπάθησαν πολλές-οι να πούνε ότι οι 12 ώρες που πέρασες εχθές ήταν απάνθρωπες και πως πρέπει να πας σε νοσοκομείο και να υπάρξει ιατρική περίθαλψη αλλά δείχνανε να μην νοιάζονται , μας έλεγαν πως σου κάνουμε κακό που μιλάμε για τον γολγοθά σου δημόσια. Ξέρουμε όμως ότι κατάφερες και καταφέραμε πολλά μαζί. Με την δική σου δύναμη και με την σημαντική βοήθεια των δικηγόρων σου ακόμα ένα άτομο που σε έχει κακοποιήσει οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αν τον είδες χθες να μην ζορίστηκες πολύ.

Να ξέρεις, εμείς δε σταματήσαμε στιγμή να σε σκεφτόμαστε και ιδίως το πως χρειαζόταν να πας στο νοσοκομείο μετά το τέλος της κατάθεσης σου. Σε είδαμε εχθές στο αμάξι και τρέξαμε να σε ακολουθήσουμε αλλά το αμάξι έσπασε το κόκκινο φανάρι και σε χάσαμε. Μάθαμε ότι εν τέλει οδηγήθηκες σε νοσοκομείο παρόλο που σε πήραν μπροστά στα μάτια μας. Να ξέρεις όμως πολλοί άνθρωποι θα ερχόντουσαν εχθές στο Μαρούσι αλλά δεν προλάβανε γιατί πάλι έκρυβαν την αλήθεια οι αστυνομικοί από την δικηγόρο και τον δικηγόρο σου. Πολλοί άνθρωποι είμαστε δίπλα σου και θα σε στηρίξουμε μέσα από κάθε τρόπο.

Η ασφάλεια σου είναι υπόθεση όλων μας και δεν θα σε αφήσουμε μόνη ούτε λεπτό.

Δεν είσαι μόνη.

Από τη συλλογικότητα Witches Of The South

Σλοβακία: Ο γνωστός λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο (Video)

assassin

Σλοβακία: Ο γνωστός λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο (Video)

Ο λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα φέρεται να είναι ο δράστης πίσω από την επίθεση με πυροβολισμούς…

Όλγα Βλαχοπούλου: Διαγνώστηκε με καρκίνο η γνωστή στιχουργός – Η ανάρτηση της στα social media

Καταγραφή 28

Όλγα Βλαχοπούλου: Διαγνώστηκε με καρκίνο η γνωστή στιχουργός – Η ανάρτηση της στα social media

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου με μια μακροσκελή ανάρτηση αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο στο στήθος

ΕΡΤ: Ακύρωσε τις δύο προγραμματισμένες εμφανίσεις της Μαρίνα Σάττι σε εκπομπές του καναλιού (video)

Σάττι 1

ΕΡΤ: Ακύρωσε τις δύο προγραμματισμένες εμφανίσεις της Μαρίνα Σάττι σε εκπομπές του καναλιού (video)

H διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης φαίνεται δυσαρεστημένη με τη στάση της Μαρίνας Σάττι κατά τη…