Newsroom

Newsroom

FBI: Μόνος έδρασε ο βομβιστής του Τσέλσι στη Νέα Υόρκη

O διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, ανακοίνωσε πως ο δράστης των βομβιστικών επιθέσεων στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης φαίνεται ότι έδρασε μόνος και δεν είχε καμία επαφή με οποιαδήποτε εξτρεμιστική οργάνωση.

57ead2691dc524285c8b45ce

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ένδειξη για την ύπαρξη κάποιου πυρήνα ή μιας απειλής για νέα επίθεση», σημείωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας.

Ο 28χρονος Άχμαντ Χαν Ραχάμι, ο δράστης των βομβιστικών επιθέσεων της 17ης Σεπτεμβρίου από τις οποίες τραυματίστηκαν ελαφρά 29 άνθρωποι, συνελήφθη δύο ημέρες αργότερα. Του έχει ασκηθεί δίωξη για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.

Οι αρχές τον θεωρούν επίσης υπεύθυνο για την τοποθέτηση και άλλων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, αυτή τη φορά στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Ραχάμι γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και είχε πάρει την αμερικανική υπηκοότητα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο επισκέφθηκε πολλές φορές τόσο το Αφγανιστάν όσο και το Πακιστάν.

To FBI τον είχε βάλει στο στόχαστρο το 2014, όταν τον κατήγγειλε ο πατέρας του, ωστόσο δεν είχε βρει ενδείξεις ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί ή ότι σχετιζόταν με εξτρεμιστές.

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…