Newsroom

Newsroom

Φαρσοκωμωδία με την αποκομιδή των σκουπιδιών

-Με προσφυγή του ο δήμος Αθηναίων ζητά να κηρυχθεί παράνομη η απεργία Πενιχρά αποτελέσματα έχει η «επιστράτευση» ιδιωτών για την…

-Με προσφυγή του ο δήμος Αθηναίων ζητά να κηρυχθεί παράνομη η απεργία
Πενιχρά αποτελέσματα έχει η «επιστράτευση» ιδιωτών για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους, μετά και την έκδοση υγειονομικής διάταξης από το υπουργείο Υγείας. Στο μεταξύ, νέα 48ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, ενώ τη Δευτέρα θα εκδικαστεί η προσφυγή του Δήμου Αθηναίων κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ενα 24ωρο  μετά την απόφαση να ανατεθεί σε ιδιώτες η αποκομιδή των απορριμμάτων από το κέντρο της πρωτεύουσας η εικόνα δεν διαφέρει και πολύ σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, καθώς τα σκουπίδια εξακολουθούν να δημιουργούν λόφους σε δρόμους και πεζοδρόμια. Τα οχήματα των ιδιωτών, πολλά από τα οποία κάνουν αποκομιδή υπό τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων είναι ελάχιστα, ενώ δεν υπάρχει μέριμνα για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων. Σήμερα τα συνεργεία των Δήμων έκαναν αποκομιδή από τις λαϊκές αγορές και τα νοσοκομεία, όπως δηλαδή συμβαίνει και σε κάθε ανάλογη περίπτωση κινητοποιήσεων.

Το βράδυ πάνω από 500 εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν αποκλείσει το ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους επέβλεπαν  προκειμένου να μην εμποδιστεί η είσοδος των ιδιωτικών απορριμματοφόρων, που έχουν κληθεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έχει ήδη εκδώσει υγειονομική διάταξη σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών γιατί απειλούν πλέον τη δημόσια υγεία.

Η προσφυγή του δήμου Αθηναίων στη δικαιοσύνη, ώστε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία ξεκίνησε να εκδικασθεί σήμερα το απόγευμα, ενώ στις 6 μ.μ. είχε συγκληθεί έκτακτα δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο εικάζεται ότι ίσως συζητηθεί η ανάθεση της περισυλλογής απορριμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των εργαζομένων όμως  αδυνατούσε να παραστεί στην συζήτηση εξαιτίας της απεργίας του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που υπέβαλε  η πλευρά των απεργών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να προχωρήσουν σε εξαίρεση της προέδρου της έδρας. Η εξαίρεση αναμένεται να εκδικαστεί τη Δευτέρα.

Το πρωί είχε προηγηθεί συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Καμίνη με τους εκπροσώπους των  σωματείων καθαριότητας που κατέληξε σε αδιέξοδο.

Στο μεταξύ, νέα 48ωρη αποχή αποφάσισε χθες το βράδυ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για αυτό το Σαββατοκύριακο για όσους δουλεύουν υπερωριακά και για όσους εργάζονται για συμπλήρωση ωραρίου, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί και νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και συμμετοχή στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι του τομέα της καθαριότητας συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Καραΐσκάκη ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Ο δήμος Αθηναίων προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία, αλλά η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα.
των Δήμητρα Βασιλοπούλου, Αντωνία Ξυνού, Άρη Χατζηγεωργίου
http://www.enet.gr

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως