Φάμελλος: Τα τρία νέα καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ – Μάχη για την υπεράσπιση της κοινωνίας και κατά της ακροδεξιάς

«Προσερχόμαστε στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και την τιμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάς ανέθεσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Θα ασκήσουμε τα καθήκοντα αυτά με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα».

5925580

Το νέο ρόλο και τα καθήκοντα που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία περιέγραψε ο Σωκράτης Φάμελλος ως ο νέος Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Προσερχόμαστε στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και την τιμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάς ανέθεσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Θα ασκήσουμε τα καθήκοντα αυτά με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Φάμελλος περιέγραψε ακόμα πιο αναλυτικά τα καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το κόμμα:

  • Καλείται να ασκήσει αντιπολίτευση για να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της κοινωνίας
  • Να συγκροτήσει μια συνεκτική προγραμματική αντιπρόταση προοδευτικής διεξόδου και να την καταστήσει πλειοψηφική μέσα από μία νέα κοινωνική συμφωνία ενεργών πολιτών
  • Να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές και προοδευτικές ιδέες και αξίες που αμφισβητούνται

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Φάμελλος συνέχισε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει αντιπολίτευση κυρίως για όσους έχουν ανάγκη προστασίας των δικών τους συμφερόντων αλλά δεν εκφράστηκαν μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες: «Θα αγωνιστούμε για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη αυτών που μάς στήριξαν εκλογικά, αλλά πολύ περισσότερο θα αγωνιστούμε για όλους εκείνους και εκείνες που δεν προσήλθαν στην κάλπη,  Για να τους πείσουμε πως υπάρχουν λύσεις μέσα από την πολιτική και για το ό,τι δεν πρέπει να αφήνουν το δικαίωμα επιλογής για τη ζωή τους».

Ιδιαίτερη αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα

Όπως ήταν λογικό, ο νέος Πρόεδρος της Κ.Ο. ευχαρίστησε και τον πρώην αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Οφείλουμε και οφείλω όμως να κάνω ειδική αναφορά και να ευχαριστήσω,  εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  τον Αλέξη Τσίπρα για την προσφορά, το πολιτικό κεφάλαιο και τη μεγάλη παρακαταθήκη που κληροδοτεί στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αλλά και στην Ελλάδα»

Στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος πρόσθεσε ότι: «Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο Πρωθυπουργός που, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, έβγαλε την Ελλάδα από το τούνελ της χρεωκοπίας και της επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018».

Ο ίδιος μάλιστα υπενθύμισε το ρόλο του κ. Τσίπρα στο ιστορικό δημοψήφισμα στης Μεταπολίτευσης: «Ήταν αυτός ο επικεφαλής που αξιοποίησε τη δημοκρατική εντολή των εκλογών του 2015 αλλά και την ισχυρή εντολή του δημοψηφίσματος. Που αξιοποίησε το ΟΧΙ του λαού και ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων ώστε να αλλάξει την πρόταση των δανειστών, όπως ακριβώς αποφασίσαμε στο δημοψήφισμα».

«Τα προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Αφού ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε για δεύτερη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει αντιπολίτευση με «τεκμηριωμένους όρους» στη συνέχεια υπογράμμισε ότι όλα τα προβλήματα που σήμερα ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται ότι θα λύσει, δημιουργήθηκαν επί των ημερών του.

«Η ακρίβεια, οι μισθοί, οι ελλείψεις και τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. διασώστες του ΕΚΑΒ» ήταν ορισμένα μόνο από τα προβλήματα που ανέφερε ο κ. Φάμελλος ότι δημιούργησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όπως επίσης παραμένουν» ως προβλήματα, όπως ανέφερε ο ίδιος, «η διόγκωση του δημοσίου χρέους, η αύξηση του ιδιωτικού χρέους, η μείωση του πραγματικού εισοδήματος, ο πολλαπλασιασμός του ισοζυγίου συνναλλαγών»

Το νέο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ  – Οι βασικοί πυλώνες 

Ο Σωκράτης Φάμελος αναφέρθηκε  στην εντελώς «διαφορετική πολιτική πρόταση από τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία» που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αναφέροντας ότι η πρόταση έχει στο επίκεντρο «το κοινωνικό κράτος, τη μείωση των ανισοτήτων και της αβεβαιότητας,  την υπεράσπιση της γνώσης και του πολιτισμού, τις ανάγκες των νέων ανθρώπων, τα δικαιώματα στην εργασία,  την προστασία του περιβάλλοντος, την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση».

Επιπλέον, ο νέος Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε του βασικούς πυλώνες του νέου προγράμματος, λέγοντας ότι στόχος είναι να φτιαχτεί «μια ισχυρή σύγχρονη καινοτόμα πολιτεία, που θα έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα και δεν θα αφήνει τους πολίτες μόνους».

Στην ίδια κατεύθυνση, επεσήμανε ότι ένας ακόμα στόχος είναι η «παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας με συντεταγμένο σχέδιο για την οικονομία του πραγματικού προϊόντος, ώστε η ευημερία να αφορά μία πλουραλιστική αγορά, και όχι με διασπάθιση και μοίρασμα δημόσιου χρήματος σε κολλητούς».

Τέλος, ένας ακόμα πυλώνας του προγράμματος αφορά «στη διασφάλιση πρόσβασης όλων των πολιτών στα βασικά δημόσια αγαθά. Στην ενέργεια, στο νερό, στην Υγεία στην Παιδεία στην Πρόνοια στο υγιές περιβάλλον» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμε.λος.

«Η πολιτική μας βασίζεται επίσης στις αρχές της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης. Με σκοπό η ελπίδα της κοινωνικής προόδου να επιστρέψει και μια ισχυρή Ελλάδα να πάρει την θέση μια κοινωνίας μηδενικών προσδοκιών, οριακής επιβίωσης και προσωπικής τακτοποίησης.» ανέφερε καταλητικά/

Ανάγκη για άμεση ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ  

Εκφράζοντας το σύνολο των στελεχών, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε το συλλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., που δεν είναι άλλος από την άμεση ανασυγκρότηση του κόμματος: «Είναι  σαφές ότι η ταχεία ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί πολιτική αλλά πάνω από όλα κοινωνική αναγκαιότητα. Και για την «μάχη της καθημερινότητας» και για τις αξίες και τις ιδέες αλλά και τα συμφέροντα της πατρίδας μας, τα πατριωτικά συμφέροντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε ότι ενδεικτικό της άμεσης διαδικασίας ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προχώρησαν «άμεσα σε αλλαγές» και ότι τώρα «είναι εδώ συγκροτημένος, σοβαρός, με τεκμηρίωση, με ολοκληρωμένο προγραμματισμό»

Μέτωπο κατά της ακροδεξιάς

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Φάμελος στην άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων λέγοντας ότι: «προτεραιότητα της δράσης μας για την επόμενη τετραετία δεν είναι μόνο για την ευημερία της κοινωνίας αλλά θα είναι και για τις αξίες μας».

Με έμφαση, μάλιστα, υπογράμμισε ότι θα δοθεί μεγάλος πολιτικός αγώνας: «Απέναντι στη μισαλλοδοξία, σε απόψεις σκοταδιστικές με θεωρίες που μάς απομακρύνουν από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το κράτος δικαίου».

Πηγή: documentonews.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…