Φάλαινα εξόκειλε στην παραλία του Αλίμου

Επιχείρηση διάσωσης του κήτους ετοιμάζει το Λιμενικό

NewsRoom 28/01/2022 | 08:29

Μία μικρή φάλαινα-φυσητήρας εμφανίστηκε κοντά στην ακτή στην παραλία του Αλίμου, με το Λιμενικό να ετοιμάζει επιχείρηση για τη διάσωση του κήτους, το οποίο φαίνεται να είναι τραυματισμένο, καθώς φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος της και κάποιες χαρακιές στο σώμα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έχει ειδοποιηθεί το 112, ο θάλαμος υπηρεσιών του Λιμενικού και το υπεύθυνο τμήμα διάσωσης φαλαινοειδών. Στο σημείο έχουν φτάσει άνθρωποι του Λιμενικού που προσπαθούν να στήσουν την επιχείρηση άμεσης διάσωσης της φάλαινας, μία επιχείρηση που όπως λένε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Πιθανολογείται ότι η φάλαινα έχει χάσει τον προσανατολισμό της, πιθανόν λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών.

 

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Θαλάσσιας Βιολογίας Δρόσο Κουτσούμπα, το ζώο είναι ένα από τα 13 είδη κητών που ζουν στην Ελλάδα και δείχνει να είναι ζιφιός ή ψευδοόρκα. Πρόκειται για ένα άκακο είδος φάλαινας που προστατεύεται από εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο ίδιος τόνισε ότι φαίνεται να είναι βαριά τραυματισμένο και σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως δεν έχουν καλή κατάληξη τα ζώα και είναι δύσκολο να ζήσει.