Newsroom

Newsroom

Φάκελος με σφαίρες στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Φάκελος που περιείχε τρεις σφαίρες και ένα σημείωμα εστάλη σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ένα μήνυμα γραμμένο σε αρχαιοελληνική…

1975661

Φάκελος που περιείχε τρεις σφαίρες και ένα σημείωμα εστάλη σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ένα μήνυμα γραμμένο σε αρχαιοελληνική γραφή συνόδευε τον  φάκελο ο οποίος  είχε ως αποστολέα το όνομα «Αλεπουδέλης», το πραγματικό όνομα δηλαδή του Οδυσσέα Ελύτη.

Το κείμενο που συνόδευε τις σφαίρες ανέφερε: «Όποιος πήρε μέρος σε αυτή τη βρωμιά, υπουργοί, δικαστικοί, έχει δεκαπέντε μέρες προθεσμία να επανορθώσει. Προφυλακίσεις, αποφυλακίσεις, αλλιώς αυτά τα πράγματα (σσ οι σφαίρες) θα έρθουν αθόρυβα και από μακριά».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών ερεύνησε το φάκελο, ο οποίος ταχυδρομήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο φάκελος περιείχε τρεις σφαίρες 7,62 εκατοστών και ιδιόχειρο σημείωμα στα αρχαιοελληνικά. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τι λέει η Χρυσή Αυγή για το φάκελο με τις σφαίρες

Λόγω των συνειρμών που δημιουργήθηκαν, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας χαρακτηρίζει “αστεία προβοκάτσια” την υπόθεση και κάνει λόγο για δημιουργία εντυπώσεων: “Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον παρακρατικό μηχανισμό που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Καταδικάζουμε την αστεία προβοκάτσια με τον απειλητικό φάκελο στον Άρειο Πάγο. Διαμηνύουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο πως με τέτοιες μεθοδεύσεις δεν σταματά η ραγδαία εκλογική άνοδος της Χρυσής Αυγής”.