Facebook -Twitter έριξαν «μαύρο» στις αναρτήσεις του Τραμπ

Twitter και Facebook διέγραψαν ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία ο κορονοϊός είναι λιγότερο θανατηφόρος από την κοινή γρίπη

AP 20279837846309 1

Συνεχίζοντας την δική του fake news ρητορική-και παρά τη νοσηλεία του-, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με νέο tweet, προκάλεσε επιπλέον επικρήσεις, μιλώντας για τους νεκρούς από τη γρίπη αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον covid-19.

Ώρες μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, για να υποβληθεί σε περαιτέρω θεραπεία ο Τραμπ δήλωσε ότι ο κορονοϊός είναι λιγότερο θανατηφόρος από τη γρίπη.

«H εποχή της γρίπης έρχεται! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000 και παρά την ύπαρξη εμβολίου, πεθαίνουν από την Γρίπη. Θα κλείσουμε την χώρα μας; Όχι, μάθαμε να ζούμε με αυτήν, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με τον Covid, στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο twittter.

Ως απάντηση, το twitter λογόκρινε το «τιτίβισμα» προέδρου των ΗΠΑ καθώς παραβιάζονται οι κανόνες σχετικά με τη διάδοση του covid-19.

Στην ίδια κίνηση προχώρησε και το facebook, διαγράφοντας ανάρτηση του Ντ. Τραμπ σύμφωνα με την οποία ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η γρίπη σκοτώνει μερικές φορές πάνω από 100.000 Αμερικανούς το χρόνο.

Στην πραγματικότητα, η πιο θανατηφόρα καταγεγραμμένη εποχή γρίπης στις ΗΠΑ σκότωσε 60.000 ανθρώπους. ενώ ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 στις ΗΠΑ φέτος ξεπέρασε τoυς 210.000.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντ. Τραμπ, επέστρεψε αργά χθες το βράδυ, έπειτα από νοσηλεία σχεδόν 4 ημερών στο Ιατρικό Κέντρο Ουόλτερ Ριντ, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον και αναμένεται να λάβει την πέμπτη δόση του αντιικού φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, ενώ παίρνει και το στεροειδές δεξαμεθασόνη, που χρησιμοποιείται συνήθως σε σοβαρότερες περιπτώσεις ασθενών.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη