Newsroom

Newsroom

Φ. Ιωαννίδης: "Δισέγγονε της Πηνελόπης Δέλτα πάρε πίσω το λάθος για ΕΡΤ"

Στο…δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα και τρισέγγονο του Εμμανουήλ Μπενάκη, Αντώνη Σαμαρά απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην υπουργός Φοίβος…

Στο…δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα και τρισέγγονο του Εμμανουήλ Μπενάκη, Αντώνη Σαμαρά απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην υπουργός Φοίβος Ιωαννίδης, με την οποία του ζητά να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικώς ο ίδιος, μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να διορθώσει το «έγκλημα-λάθος» που διέπραξε.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής Ιωαννίδη:

«Ανοιχτή Επιστολή
Προς
Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά
Δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα και τρισέγγονο του Εμμανουήλ Μπενάκη
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σε καμιά οικογένεια της Ελλάδας δεν χρωστά η χώρα μας, η Δημοκρατία και ο πολιτισμός τόσα, όσα στην οικογένεια Εμμανουήλ Μπενάκη, που παρόλα αυτά, όντας Δήμαρχος Αθηναίων, γέρων και ασθενής κακοποιήθηκε βάναυσα από την αιώνια ακροδεξιά και τους επίστρατους τραμπούκους της.
Κύριε Πρωθυπουργέ της τρικομματικής Κυβέρνησης σωτηρίας της Πατρίδας : Τι διατάσσει η σχετική απόφαση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Μενουδάκου;
Διατάσσει την άμεση εφαρμογή των θεμελιωτών διατάξεων του Συντάγματος, που κανείς Πρωθυπουργός, καμιά Κυβέρνηση ούτε και η Βουλή δια νόμου δεν μπορεί να καταργήσει.!
Μόνο πραξικοπηματικά, επαναστατικώ δικαίω, μπορεί να ανασταλεί το άρθρο 15 του Συντάγματος που προβλέπει και ρυθμίζει λεπτομερώς το καθεστώς των Ραδιοτηλεοπτικών μέσων και τις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η έκδοση συνεπώς της σχετικής πράξεως Νομοθετικού περιεχομένου υπήρξε κάτι παραπάνω από έγκλημα. Υπήρξε ΛΑΘΟΣ. Λάθος που μπορεί να διορθώσει μόνον εκείνος που το διέπραξε.
Η αναγνώριση και επανόρθωση του Λάθους είναι κατ΄εξοχήν γενναία πράξη, που χαρακτηρίζει τους αληθινά μεγάλους άνδρες.
Κύριε Πρωθυπουργέ, από το δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα και το τρισέγγονο του Εμμανουήλ Μπενάκη θέλω να ελπίζω ότι δεν λείπει αυτή η γενναιότητα, έτσι ώστε να δοθεί διέξοδος, στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.

Με τα πιο ειλικρινή φιλικά αισθήματα
Φοίβος Ι. Ιωαννίδης
Πρώην Βουλευτής, Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος της Ζ’ Αναθεωρητικής Βουλής

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet