Ευρωπαϊκή δύναμη εκπαιδεύει τη λιβυκή Ακτοφυλακή για την αναχαίτιση της παράτυπης μετανάστευσης

Μνημόνιο Κατανόησης για την εκπαίδευση της λιβυκής Ακτοφυλακής και του Ναυτικού, υπέγραψαν χτες στη Ρώμη η ΕΕ και η Λιβύη. Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ της Ευρωπαικής Ναυτικής Επιχειρησιακής Δύναμης στη Μεσόγειο -EUNAVFOR Med- Sophia και της λιβυκής Ακτοφυλακής.

5704d5751dc524311f8b4970 1

Τη συμφωνία χαιρέτισε με μήνυμά της στο twitter η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολτική και Αμυνα Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η εκπαίδευση θα γίνει με τη συνεργασία ευρωπαϊκών και διεθνών παικτών σε τρεις διαδοχικές φάσεις. Στα ανοιχτά της θάλασσας επί των σκαφών της ευρωπαϊκής δύναμης, στις ακτές μιας χώρας μέλους ή της Λιβύης και επί των σκαφών της Λιβυκής Ακτοφυλακής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί να συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, να ενισχύσει την ικανότητα του Λιβυκού Ναυτικού για την αντιμετώπιση των δουλεμπόρων και λαθρομεταναστών και να αποτρέψει τις απώλειες ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα.

Η ευρωπαϊκή δύναμη Sophia δραστηριοποιείται στα διεθνή ύδατα της κεντρικής Μεσογείου από τον Ιούνιο του 2015.

Το Μνημόνιο Κατανόησης υπεγράφη από τον Διοικητή της EUNAVFOR Ενρίκο Κρεντεντίνο και από τον Διοικητή της Λιβυκής Ακτοφυλακής Αμπντάλ Τουμία.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…