Ευρωπαίοι πρεσβευτές «απομονώνουν» τον Τσαβούσογλου με πάρτι έκπληξη (video)

Μια άβολη εικόνα «ευρωπαϊκής λατρείας» στον Τσαβούσογλου και... «ειδησούλες» από τη συνάντηση του τούρκου ΥΠΕΞ με ευρωπαίους πρεσβευτές

AP 19330561116666

Όλο και περισσότερο καταρρέει η εικόνα της «απομονωμένης» Τουρκίας. 

Τελευταίο… δείγμα της δήθεν διεθνούς απομόνωσής της είναι η χθεσινή έκπληξη που ετοίμασαν οι πρεσβευτές των χωρών μελών της ΕΕ στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με επικεφαλής τον ευρωπαίο πρέσβη στην Τουρκία Christian Berger.

Λίγο μετά την έναρξη της επίσημης συνάντησης των πρεσβευτών των κρατών μελών της ΕΕ στην Τουρκία, οι πρέσβεις σηκώθηκαν και άρχισαν να τραγουδάνε στον Τσαβούσογλου το happy birthday, προσφέροντας στις κάμερες μια από τις πιο άβολες τηλεοπτικές στιγμές της ιστορίας.

Ο Τσαβούσογλου, παρακολουθούσε απορημένος το σόου των πρέσβεων, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε και το δώρο τους που ήταν μια κορνίζα με το οθωμανικό σύμβολο της ευημερίας.

«Είναι ακριβό;» ρώτησε ο Τσαβούσογλου αστειευόμενος.

Έβγαλε ειδήσεις η συνάτηση

Κατά τα άλλα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του πρακτορείου Anadolu, η τουρκική πλευρά δεν… «μαλάκωσε» από την ολίγον γραφική έκφραση λατρείας των ευρωπαίων πρέσβεων.

«Η Τουρκία θα αντιδράσει στις δυσμενείς κινήσεις της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο, αν αγνοηθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων στους πόρους των υδρογονανθράκων», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Μάλιστα, κατά τη συνάντηση, έκανε εκτενή αναφορά και στην ενέργεια του ακροδεξιού πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού να σκίσει την τουρκική σημαία εντός του ευρωκοινοβουλίου. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε συγκεκριμένα ότι η Τουρκία είναι ικανοποιημένη από την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι «ο ρατσισμός έχει αρχίσει να αναστατώνει το Ευρωκοινοβούλιο και τις αξίες της Ευρώπης και θα πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις.

Σύμφωνα με το Anadolu, αναφορικά με την κατάσταση στην ανατολική μεσόγειο, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή στάση απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη και τη Βόρεια Συρία έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να αυξήσουμε την επικοινωνία μας περαιτέρω για αυτά τα θέματα».

Μάλιστα, εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στη συνάντηση ο τούρκος ΥΠΕΞ επανέφερε το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, υποστηρίζοντας, σύμφωνα πάντα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας ότι είναι ώρα να ανοίξει μια νέα σελίδα στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Με πληροφορίες από Ruptly, Anadolu και Daily Sabah

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη