Newsroom

Newsroom

Ευρωκοινοβούλιο: Απορρίφτηκε η πρόταση Βέμπερ για καταγγελία της “εξτρεμιστικής” Ελληνικής κυβέρνησης

Μπούμερανγκ γύρισε η προσπάθεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μ. Βέμπερ να συζητηθεί στην Oλομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου…

ekoinoboulio

Μπούμερανγκ γύρισε η προσπάθεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μ. Βέμπερ να συζητηθεί στην Oλομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εγκριθεί ψήφισμα σχετικά με την “άνοδο του εξτρεμισμού” στην Ευρώπη και συγκεκριμένα για την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η πρόταση του ΕΛΚ απορρίφτηκε από τις υπόλοιπες πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την “εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου στους δημοκρατικούς θεσμούς στην Ελλάδα αλλά και την ανάγκη διατήρησης κλίματος διαλόγου και συνεννόησης στο καθαυτό ευρωπαϊκό πλαίσιο”.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας το αίτημα του ΕΛΚ και την ομόφωνη απόρριψή του, δήλωσε:«Η Ευρώπη θα διατηρεί πάντοτε ζωντανή στη μνήμη της την αιματηρή και ρατσιστική διάσταση του παρελθόντος της. Σήμερα η Ευρώπη επιδιώκει να οικοδομήσει το μέλλον της με βάση την αμοιβαία προσέγγιση και τη συνεργασία των εθνών που τη συνθέτουν. Η ευρωπαϊκή προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει τον εξορκισμό των ρατσιστικών και ξενοφοβικών τάσεων και θεωρεί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει συνολικά και από κοινού να αντιμετωπίσει την πρόκληση αυτή με παρρησία και πολιτική εντιμότητα».

Την εν λόγω πρόταση είχαν σχολιάσει και οι ΑΝΕΛ μέσω της εκπροσώπου Τύπου τους, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ειδικότερα, η κα Χρυσοβελώνη είχε κάνει λόγο για επίθεση κατά της Ελλάδας και μαφιόζικη ενέργεια από τον Γερμανό ευρωβουλευτή Μ. Βέμπερ.

“Η συκοφαντική αυτή καμπάνια εκπορεύεται από τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, ένα μειοψηφικό κόμμα που έγινε διεθνώς γνωστό δια του πρώην αρχηγού του Φρανς Γιόζεφ Στράους. Θυμίζουμε πως ο μακαρίτης Στράους υπηρέτησε ως αξιωματικός προπαγάνδας των Ναζί στον γερμανικό στρατό.

Ο κ. Βέμπερ ως επικεφαλής του ΕΛΚ ανήκει κατά σύμπτωση στην ίδια ευρωομάδα με τη Ν.Δ.

Όποιος γνωρίζει πως λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο ξέρει πως μια τέτοια επίθεση αποκλείεται να μην ήταν σε γνώση των ευρωβουλευτών της Ν.Δ που άλλωστε αποτελούν την μόνη Ελληνική συνιστώσα στη συγκεκριμένη ευρωομάδα. Τίθεται επομένως το ερώτημα αν η Ν.Δ ενέκρινε την εν λόγω μαφιόζικη επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Κι αν όχι, γιατί δεν έβγαλε ακόμα ανακοίνωση καταδίκης της παραπάνω αθλιότητας”.

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…