Newsroom

Newsroom

ΕΥΠ: Αποπέμφθηκε ο υπεύθυνος για την έρευνα γύρω από τη Χρυσή Αυγή

Αποπέμφθηκε την Παρασκευή από την ΕΥΠ ο προϊστάμενος της Γ’ Διεύθυνσης Αντικατασκοπείας, υπεύθυνος αξιωματικός για την διερεύνηση της δράσης της…

Αποπέμφθηκε την Παρασκευή από την ΕΥΠ ο προϊστάμενος της Γ’ Διεύθυνσης Αντικατασκοπείας, υπεύθυνος αξιωματικός για την διερεύνηση της δράσης της «Χρυσής Αυγής». Η ξαφνική καρατόμηση του αξιωματικού κατά τη διάρκεια των παρακολουθήσεων για τη Χρυσή Αυγή εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν η απομάκρυνση αυτή οφείλετε σε κάποια «μαύρη τρύπα» στην έρευνα για την Χρυσή Αυγή ή αν θεωρείται συνέχεια των προσφάτων αλλαγών στην ΕΛ.ΑΣ. Πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο για σχέσεις του με βουλευτή της Χρυσής Αυγής ακόμα ελέγχονται και δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Μέχρι στιγμής η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις, ενώ δεν έχει γίνει και σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε και την γενική ευθύνη των ερευνών για την δράση της «Χρυσής Αυγής» τους τελευταίους μήνες με την υποβοήθηση και του συστήματος παρακολούθησης τηλεφώνων.

Τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για τυχόν έκνομες ενέργειες, κατηύθυνε η Διεύθυνση Αντικατασκοπείας. Στοιχεία από αυτές τις έρευνες είχαν τεθεί υπόψιν του αρμόδιου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Το 2005 είχε υπηρετήσει πάλι, από «χαμηλότερη θέση» στην Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ όταν προϊστάμενος εκεί ήταν ο κ. Ιωάννης Δικόπουλος που προσφάτως παραιτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Ο αποχωρήσας αξιωματούχος είχε τοποθετηθεί σε αυτήν την θέση προ ενός περίπου έτους, ύστερα από σειρά διεργασιών στο εσωτερικό της ΕΥΠ.

Το πρωί της Παρασκευής έδωσε κανονικά παρόν στην σύσκεψη των στελεχών της ΕΥΠ και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η αποπομπή του.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…