Newsroom

Newsroom

Ευκαιρία για τον Αρ. Ντινόπουλο να φωτίσει το δημαρχιακό του παρελθόν

Στις 20 Ιανουαρίου 2010, η Βουλή των Ελλήνων, αποφάσισε με πλειοψηφία 237 βουλευτών (σε σύνολο 241), να μην άρει την…

ntinopoulos 0

Στις 20 Ιανουαρίου 2010, η Βουλή των Ελλήνων, αποφάσισε με πλειοψηφία 237 βουλευτών (σε σύνολο 241), να μην άρει την ασυλία του απλού βουλευτή τότε και σημερινού υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου για υπόθεση, η οποία σχετιζόταν με τις δραστηριότητες του ως δημάρχου Βριλησσίων και συγκεκριμένα με τη διεκδίκηση εκτάσεων από το δήμο της Βόρειας Αττικής.

Κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του μάλιστα, ο Αργύρης Ντινόπουλος, είχε προτείνει το εξής απίστευτο: να προβλεφθεί «ασυλία» για τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, για αντίστοιχες υποθέσεις, καθώς  πολλές φορές, σύμφωνα με το σκεπτικό του, σύρονται ακόμη και για δέκα χρόνια στα δικαστήρια για παρεμφερείς ενέργειες.

Την περίοδο εκείνη , ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Σταύρος Τσακυράκης σημείωνε σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία» σχετικά με την απαλλαγή Ντινόπουλου: «Η άρνηση άρσης της ασυλίας βουλευτών για αδικήματα που δεν σχετίζονται με τα καθήκοντά τους είναι βεβαίως παράνομη. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την απόφασή του ‘Τσαλκιτζής κατά Ελλάδας’ έχει καταδικάσει τη χώρα μας διότι αρνήθηκε να άρει την ασυλία του κ. Κ. Τασούλα για αδικήματα που φερόταν να έχει διαπράξει πριν γίνει βουλευτής, όταν ήταν δήμαρχος. Υπάρχει δηλαδή προηγούμενο που φαίνεται να είναι ακριβώς όμοιο με την περίπτωση του κ. Αρ. Ντινόπουλου και, αντί της αυτονόητης συμμόρφωσης, ακούγεται πρόταση επέκτασης της ασυλίας και στους δημάρχους. Δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο δημοκρατίας στην ιστορία της ανθρωπότητας που το νομοθετικό σώμα να επιδεικνύει παρόμοια περιφρόνηση προς την ισονομία».

Στο πλαίσιο αυτό, και σχολιάζοντας το διορισμό του Αργύρη Ντινόπουλου στη θέση του Γιάννη Μιχελάκη στο υπουργείο των Εσωτερικών, η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφέρει ότι «η τοποθέτηση του Αρ. Ντινόπουλου αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τον ίδιο να ρίξει άπλετο φως στο δημαρχιακό του παρελθόν. Πριν από τέσσερα χρόνια η Βουλή των Ελλήνων είχε αρνηθεί να άρει την ασυλία του κ. Ντινόπουλου για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε όταν ήταν δήμαρχος Βριλησσίων. Καλούμε τον νέο υπουργό Εσωτερικών να ζητήσει ο ίδιος, πλέον ως καθ’ ύλην αρμόδιος, την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που τον αφορούσε η οποία δυστυχώς δεν έφτασε ποτέ στη Δικαιοσύνη».

Δεν αναμένεται φυσικά να πράξει κάτι τέτοιο ο κ. Ντινόπουλος. Άλλωστε το αδίκημά του έχει πια ξεχαστεί, αφού γι’ αυτό, φρόντισαν οι τότε συνάδελφοί του βουλευτές.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…