Newsroom

Newsroom

Ευχαριστούμε που μας αντιγράφετε κύριοι συνάδελφοι

Τι κοινό μπορεί να έχει η υπόθεση διασπάθισης και κακοδιαχείρησης εκατομμυρίων ευρώ στο Γηροκομείο Αθηνών με τους τρεις συλληφθέντες νεαρούς…

Τι κοινό μπορεί να έχει η υπόθεση διασπάθισης και κακοδιαχείρησης εκατομμυρίων ευρώ στο Γηροκομείο Αθηνών με τους τρεις συλληφθέντες νεαρούς χρυσαυγίτες στο Βόλο που ετοιμάζονταν να πυρπολήσουν τζαμί στην περιοχή της Νέας Ιωνίας;

Με μία πρόχειρη ματιά και επισκόπηση του κυριακάτικου Τύπου, αποτελούν και οι δύο ειδήσεις «αποκαλύψεις» αυτής της Κυριακής, η πρώτη του «Έθνους» και η δεύτερη της «Καθημερινής». Το μοναδικό «περιουσιακό» στοιχείο που έχει ο κάθε δημοσιογράφος είναι η ίδια του η δουλειά. Μια ντουζίνα αποκαλύψεις και ρεπορτάζ που έχει καταφέρει να φέρει εις πέρας και να βάλει την υπογραφή του κάτω από τον τίτλο. Είναι αυτά που του εξασφαλίζουν μία θέση εργασίας σήμερα και ίσως μία ακόμη αύριο.

Βασισμένες πιθανότατα στη λογική του clopy – paste που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο και έχει αποτελέσει το πρόσπέρμα δημιουργίας χιλιάδων ενημερωτικών sites και blogs που επιχειρούν να βγάλουν ένα μεροκάματο σε βάρος κάποιου συναδέλφου τους που έχει λιώσει τα παπούτσια του στο ρεπορτάζ για μία αποκλειστικότητα, οι εν λόγω εφημερίδες άφησαν άναυδο το ελληνικό αναγνωστικό κοινό με τις «αποκαλύψεις» τους. Φυσικά, ουδεμία αναφορά υπήρξε στο HOT DOC.

Το HOT DOC και το koutipandoras.gr έχουν με επανειλημμένα δημοσιεύματά τους αποκαλύψει το σκάνδαλο της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών, γνωστής και ως Γηροκομείο Αθηνών. Συγκεκριμένα, η υπόθεση με τις οικονομικές ατασθαλίες του εν λόγω ιδρύματος έχει για πρώτη φορά γραφεί στο HOT DOC από τον Απρίλιο του 2013, ενώ έχουν ακολουθήσει ακόμα τρία αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, τα οποία μπορεί οποιοσδήποτε στα μέχρι σήμερα τεύχη να αναζητήση προς επίρρωση τούτων των αράδων. Ωστόσο όπως φαίνεται το «Εθνος» αλαφιασμένο από την κάψα του ρεπορτάζ ξέχασε να αναφέρει το HOT DOC.

Στην άλλη υπόθεση που προαναφέρθηκε, αυτή του Βόλου, το HOT DOC στο 22ο τεύχος του είχε αποκαλύψει τη δράση των τριών νεαρών που είχαν συλληφθεί, τις σχέσεις τους με την Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε στηλιτεύσει την απόφαση της δικαιοσύνης να μην προφυλακιστούν. Όταν εστάλησαν οι περιβόητες 32 δικογραφίες από τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Δένδια στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το HOT DOC και πάλι είχε επισημάνει με αρθρο του στο τεύχος 36 την ανάγκη να συμπεριληφθεί και η σχετική δικογραφία της υπόθεσης του Βόλου. Σήμερα η Καθημερινή της Κυριακής επαναφέρει τα ρεπορτάζ του HOT DOC ως αποκάλυψη.

Αλλά το σημερινό ατόπημα της Καθημερινής δεν είναι το μοναδικό. Πριν από λίγες ημέρες και ενώ το 36ο τεύχος του HOT DOC με πρώτο θέμα τα 4.000 όπλα που έχει εισάγει στη χώρα ο Αναστάσιος Πάλλης, ο οποίος τυγχάνει να είναι και μεγαλομέτοχος στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, βρισκόταν ακόμα κρεμασμένο στα περίπτερα – ούτε λίγη τσίπα; – η Καθημερινή «αποκάλυψε» την υπόθεση του Α. Πάλλη και την…αγάπη του για τα όπλα. Αποτέλεσμα ήταν να συσχετισθεί η δικογραφία με αυτή της Χρυσής Αυγής, κάτι που είχε γράψει το HOT DOC μέρες νωρίτερα.

Το HOT DOC με τις μέχρι στιγμής αποκαλύψεις του και ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα τα… δύο έτη, έχει αποτελέσει αφορμή για τη δικαστική διερεύνηση δεκάδων υποθέσεων. Ωστόσο μερικοί προτιμούν να λοξοκοιτούν όταν πρέπει να αναγνωρίσουν τις επιτυχίες του. Δεν πειράζει. Σας ευχαριστούμε που επιβεβαιώνετε ότι χαράζουμε το δρόμο πάνω στον οποίο εν συνεχεία βαδίζετε στο κυνήγι των «αποκαλύψεών» σας. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε, για να συνεχίσετε.

Καλή εβδομάδα