Newsroom

Newsroom

Εξόφληση οφειλών του Δημοσίου από το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους

Στην εξόφληση ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου θα προχωρεί από σήμερα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς χθες πιστώθηκαν στο λογαριασμό…


Στην εξόφληση ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου θα προχωρεί από σήμερα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς χθες πιστώθηκαν στο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος τα 7 δισ. ευρώ για την κάλυψη ενός σημαντικού μέρους των χρεών του Δημοσίου και υποχρεώσεις του Προϋπολογισμού.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εστιάζει στις παλαιότερες εκκρεμότητες. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας ανέθεσε με χθεσινή του απόφαση στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου των υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Εσωτερικών τον έλεγχο, την εκκαθάριση και την πληρωμή δαπανών για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις παρελθόντων οικονομικών ετών. Οι αναθέσεις έγιναν προκειμένου να αποπληρωθούν αρχικά υποχρεώσεις των υπουργείων που αφορούν στην περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου και μετέπειτα της Κυβέρνησης Παπαδήμου.

Η εξόφληση θα γίνεται με ιεραρχικό τρόπο, με εξαιρέσεις όταν προβλέπονται ποινές και πρόστιμα σε περίπτωση καθυστέρησης, όταν αφορούν την αντιμετώπιση επιτακτικών και επειγουσών αναγκών, που θα έχουν κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις και όταν υφίστανται κίνδυνοι προσφυγής εναντίον των υπηρεσιών, που θα αυξάνουν το κόστος. Σε κάθε περίπτωση δεν θα εξοφληθούν από το ποσό της έκτακτης χρηματοδότησης ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του 2012 πριν την εξόφληση των υφιστάμενων κατά την 31-12-2011, εκτός εάν υφίστανται κωλύματα νομιμότητας για την εξόφληση κάποιων υποχρεώσεων.

 

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…