Έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στον κορονοϊό - Μεταφέρονται στο ΝΙΜΤΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση

NewsRoom 24/04/2020 | 12:48

Έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην COVID -19 μεταφέρονται τώρα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Την κλινική επισκέφθηκε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Ανοιχτή είναι από το πρωί, σήμερα Παρασκευή η κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι παρά τα 28 κρούσματα κορονοϊού που είχαν εντοπιστεί από χθες και τους τρεις νεκρούς.

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τα 28 κρούσματα

Εντολή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, για την υπόθεση των κρουσμάτων κορονοϊού σε ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, που εντοπίστηκαν σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι.

Ο εισαγγελέας, με άμεση παρέμβαση του λίγο μετά την ενημέρωση για το θέμα της κλινικής, έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με την μορφή κατεπείγοντος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής. Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών, που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης ενημερώνεται διαρκώς και για την περίπτωση δεύτερης ιδιωτικής κλινικής, στα νότια προάστια, όπου φαίνεται να εντοπίστηκε κρούσμα και αναμένεται να παρέμβει εφόσον κριθεί ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί.